Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izlozba

„Lice Marijino u Rijeci“

Župa Uznesenja BDM u Rijeci u suradnji s Katedrom za umjetnost ranog novog vijeka Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, udrugom Primorski Hrvat i uz podršku Grada Rijeke, u povodu 70 godina od proglašenja dogme o Marijinom uznesenju na nebo i ususret svetkovini Velike Gospe na riječkom Korzu priredila je u ponedjeljak, 10. kolovoza otvorenje izložbe „Lice Marijino u Rijeci“.

Svečano otvorenje izložbe „Hrvatska u srcu Europe“

Na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u petak, 5. lipnja otvorena je izložba hrvatskih kulturnih spomenika na umjetničkim fotografijama „Hrvatska u srcu Europe – Sredozemni i srednjoeuropski kulturni krajolici Hrvatske“.

Otvorena izložba slika „Otajstva Božje ljubavi“

„Otajstva Božje ljubavi“ izložba je slika akademske slikarice i redovnice s. Rozarije Radić otvorena u subotu 7. ožujka u Galeriji „Martin Borković“ Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu.

Otvorena izložba portreta hrvatskih svetaca i blaženika obitelji Mareković

Izložba “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' akademskih slikara kćeri i oca Kristine Mareković i Ivice Ivana Marekovića otvorena je na blagdan zaštitnika umjetnika dominikanca Blaženog Angelica u utorak 18. veljače u multimedijalnoj dvorani „Fr. Dominik Barač“ dominikanskoga samostana i župe bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici.

Mons. Dugalić u Salzburgu predvodio misu o blagdanu Stepinčeva te otvorio izložbu

U Hrvatskoj katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu uoči Stepinčeva, u nedjelju 9. veljače proslavljena je svetkovina nebeskog zaštitnika te župe. Euharistijsko slavlje predvodio je dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu mons. dr. Vladimir Dugalić u koncelebraciji s fra Zlatkom Špeharom i fra Ivanom Cvetkovićem, vikarom Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i gvardijanom Samostana Svetoga Duha fra Tomislavom Glavnikom te o. Aleksom Palavrićem.

1 2 3 6