Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izlozba

Otvorena izložba „Don Lovre Katić – skica za portret“

Izložba „Don Lovre Katić – skica za portret“ otvorena je u četvrtak 26. kolovoza u Galeriji Javne ustanove u kulturi „Zvonimir“ u Solinu u povodu obilježavanja 60. obljetnice preminuća hrvatskoga velikana, svećenika, povjesničara, pedagoga i humanista, Solinjanina don Lovre Katića.

Relikvijar sv. Stjepana kralja iz Riznice zagrebačke katedrale na izložbi u Budimpešti

U povodu obnove dvorane sv. Stjepana kralja u Budimskoj palači (mađarski: Királyi-palota) u organizaciji Várkapitányság Nonprofit ZRT iz Budimpešte 20. kolovoza otvorene su dvije međusobno povezane izložbe. Prva izložba prikazuje nastanak Dvorane sv. Stjepana u Budimskoj palači, a druga predstavlja poznatu Opomenu sv. Stjepana Ugarskog svome sinu Emeriku i najbolje pokazuje narav prvog mađarskoga kralja.

Otvorena izložba „S Božjom pomoći“ u Subotici

Izložba „‚S Božjom pomoći‘ – Bunjevačko tkanje i vezovi“ otvorena je u srijedu 21. srpnja u svečanoj dvorani Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ u Subotici, izvijestili su iz Subotičke biskupije.

Održana komemoracija u povodu 29. obljetnice stradanja Plehana

Komemoracija o 29. obljetnici stradanja Plehana održana je u petak 2. srpnja u župi i samostanu sv. Marka Evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini, a u sklopu programa otvorena je izložba novinarskih uradaka Plehančanke Brankice Lukačević.

Izložba u povodu 70 godina svećeništva Benedikta XVI.

Osobni tajnik pape emeritusa Benedikta XVI. nadbiskup Georg Gänswein otvorio je 29. lipnja u galeriji Arte Poli, u ulici Borgo Vittorio 88 u Rimu, izložbu u povodu 70. obljetnice svećeničkoga ređenja Josepha Ratzingera i njegove mlade mise, objavila je Nedjelja.

Obilježavanje 50. obljetnice Hrvatskog proljeća

U povodu 50. obljetnice Hrvatskog proljeća u Zagrebu je u utorak 15. lipnja u Francuskom paviljonu Studentskog centra otvorena izložba „Hrvatsko proljeće 1971. – 2021.“, a u srijedu 16. lipnja u Matici hrvatskoj započeo je znanstveni skup, izvijestila je HINA.

U Karlovcu otvorena izložba „Ljepota svetog Josipa“

Zajednička izložba 28 hrvatskih sakralnih slikara i kipara „Ljepota svetog Josipa“ otvorena je u srijedu 2. lipnja u Galeriji „Martin Borković“ Hrvatskoga nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu, povodom Godine svetog Josipa.

1 2 3 9