Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izlozba

Otvorena izložba portreta hrvatskih svetaca i blaženika obitelji Mareković

Izložba “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' akademskih slikara kćeri i oca Kristine Mareković i Ivice Ivana Marekovića otvorena je na blagdan zaštitnika umjetnika dominikanca Blaženog Angelica u utorak 18. veljače u multimedijalnoj dvorani „Fr. Dominik Barač“ dominikanskoga samostana i župe bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici.

Mons. Dugalić u Salzburgu predvodio misu o blagdanu Stepinčeva te otvorio izložbu

U Hrvatskoj katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu uoči Stepinčeva, u nedjelju 9. veljače proslavljena je svetkovina nebeskog zaštitnika te župe. Euharistijsko slavlje predvodio je dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu mons. dr. Vladimir Dugalić u koncelebraciji s fra Zlatkom Špeharom i fra Ivanom Cvetkovićem, vikarom Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i gvardijanom Samostana Svetoga Duha fra Tomislavom Glavnikom te o. Aleksom Palavrićem.

Biskup Bogović razgledao izložbu o radovima i običajima slunjskog kraja

U pastoralnoj dvorani župe Presvetog Trojstva u Slunju tijekom božićnih blagdana postavljena je izložba „Radovi i običaji Slunjskog kraja“ autora slunjskog fotografa i ratnog snimatelja Vlade Butine. Izložbu koja će biti otvorena do 5. siječnja posjetio je i razgledao gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović.

Na Plehanu otvorena izložba komunističkih karikatura o zagrebačkom nadbiskupu Stepincu

U organizaciji Franjevačkog samostana sv. Marka Plehan, Družbe Braće Hrvatskog Zmaja, Đakovačko-osječke nadbiskupije i Matice hrvatske - ogranak Osijek otvorena je u petak 13. prosinca u privremenim prostorijama franjevačkog samostana na Plehanu u Bosanskoj posavini izložba pod nazivom „Komunističke karikature o zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu nastale između 1945. i 1947. godine“.

Otvorena izložba „Radost Božića“

„Radost Božića“ nova je izložba Ivane Ćavar, akademske slikarice i profesorice na Likovnoj akademiji u Širokom Brijegu postavljena u Galeriji „Martin Borković“ u Karlovcu. Izložbu je 11. prosinca otvorio likovni kritičar Stanko Špoljarić, uz nazočnost mons. Antun Sente, ml., voditelja Galerije i rektora Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

1 2 3 5