Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izlozba

U Požegi otvorena izložba „Papa Franjo u Izraelu“

Prigodom 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael, Apostolska nuncijatura i Veleposlanstvo Države Izrael u Republici Hrvatskoj u suradnji s Požeškom biskupijom priredili su izložbu fotografija „Papa Franjo u Izraelu“ koja predstavlja posjet pape Franje Svetoj Zemlji 2014. godine.

Poticaj na pobožnost prema hrvatskim duhovnim velikanima

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ autora Ivice i Kristine Mareković otvorena je u utorak 5. studenoga u galeriji „Sveti Nikola Tavelić“ koja se nalazi u sklopu interpretacijskog centra katedrale Sv. Jakova „Civitas sacra“ u Šibeniku.

Misijska izložba u Đakovu

U povodu Izvanrednog mjeseca misija 19. listopada u Misijskom centru Đakovačko-osječke nadbiskupije otvorena je izložba. Otvorenju izložbe nazočio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, dječja misijska skupina s voditeljicom s. Jelenom Kovačević, sestre i kandidatice iz đakovačkog samostana sestara svetog Križa.

Papa: Ljepota i umjetnost lijek su za kulturu mržnje

Papa Franjo je u Vatikanskim muzejima 18. listopada otvorio nov postav Etnološkoga muzeja i izložbu posvećenu Amazoniji. Pritom je istaknuo da nas ljepota povezuje i poziva na život u bratstvu, suprotstavljajući se kulturi mržnje, rasizma i nacionalizma.

Izložba o pulskom mladiću slugi Božjem Egidiju Bulešiću u Italiji

Župnik iz Vodnjana mons. Marijan Jelenić predvodio je u nedjelju 30. rujna koncelebriranu misu u talijanskoj župi Ramuscello nedaleko Pordenona gdje je gostovala izložba „90. godišnjica od smrti Sl. B. Egidija Bulešića 1905.-1929.“ Naime, u župi Ramuscello je župnikovao vlč. Eugenio Bulešić, brat pokojnog Egidija, gdje im je i obiteljska grobnica.

Biskup Šaško: "Ući u Domitrovićevu kulu; zastati pokraj pojedinih fotografija znači prihvatiti put u kojemu ćemo ispitati tragove prema vječnosti"

U organizaciji Hrvatskog restauratorskog zavoda i Zagrebačke nadbiskupije, u četvrtak, 19. rujna 2019. godine u predvorju Nadbiskupijskog pastoralnog instituta otvorena je izložba pod nazivom „Vrhunac baroknog poleta. Umjetnost obitelji Straub na području negdašnje Zagrebačke nadbiskupije“. Obraćajući se okupljenima, pomoćni biskup zagrebački mons. dr. sc. Ivan Šaško među ostalim je rekao kako "svako vrijeme ima svoje oprečnosti, kontraste."

U Velikom Kaptolu otvorena izložba o hrvatskim svecima i blaženicima

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ akademskih slikara Ivice i Kristine Mareković otvorena je u petak 20. rujna u Dvorani Juran i Sofija sisačkog Velikog Kaptola. Izložbu čini dvadesetak ulja na platnu koje prikazuju hrvatske svece i blaženike, a koje su ovi akademski slikari iz Sela kraj Siska naslikali za 11. dane hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima.

1 2 3 4