Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: jaslice

Blagoslovljene i otvorene jaslice u vrtiću “Marija Petković – Sunčica” u Subotici

Jaslice pri vrtiću “Marija Petković – Sunčica” koja djeluje pri Predškolskoj ustanovi “Naša radost” u Subotici, a u kojem se odgojno-obrazovni rad odvija na hrvatskome jeziku, blagoslovljene su i svečano otvorene u petak, 22. ožujka. Jaslice, koje su dio kapitalnog projekta hrvatske zajednice u Srbiji „Rasti gdje si posijan“, koji financira Vlada Republike Hrvatske, blagoslovio je subotički biskup Franjo Fazekas.

Dubrovnik: Novo ruho jaslica

Župljani Župe sv. Petra na Boninovu u Dubrovniku izradili su jaslice inspirirane Gazom i Ukrajinom kako bi simbolično donijeli Krista u ratom pogođena područja, ali i prenijeli poruku da je samo u Kristu mir, izvijestio je u subotu 23. prosinca 2023. Ured za medije Dubrovačke biskupije.

U Subotici blagoslovljena nova slika „Greccio – novi Betlehem“

U predvečerje Treće nedjelje došašća na koju bunjevački Hrvati slave Materice, dan zahvalnosti majkama, u klaustru franjevačkog samostana u Subotici blagoslovljena je slika „Greccio – novi Betlehem“, napravljena u prigodi 800. obljetnicu uprizorenja jaslica sv. Franje Asiškoga u Grecciu.

Blagoslovljene jaslice na Trgu sv. Marka

Nakon večernje svete mise u župnoj crkvi sv. Marka, u subotu 16. prosinca, preč. Vladimir Magić, župnik i rektor Akademske crkve sv. Katarine blagoslovio je jaslice na Trgu sv. Marka u Zagrebu, prenosi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3 7