Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: jedinstvo-krscana

Kardinal Koch predvodio misu u beogradskoj katedrali

Prefekt Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana kardinal Kurt Koch predvodio je svečano euharistijsko slavlje na nakanu jedinstva među kršćanima, u četvrtak, 27. listopada u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu, izvijestila je Beogradska nadbiskupija.

Episkop Irinej primio kardinala Kocha

Bački episkop Irinej primio je u četvrtak, 27. listopada kardinala Kurta Kocha, prefekta Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana, izvijestila je Bačka eparhija.

Papin apel povodom blagdana svetih Ćirila i Metoda

Povodom blagdana svetih Ćirila i Metoda papa Franjo izrazio je u nedjelju 14. veljače želju da u kršćanskim crkvama poraste želja da se kroči prema punom jedinstvu uz poštivanje različitosti.

Tekstovi za svjetsku Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana 2021. godine

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog i Kršćanska sadašnjost objavili su priručnik za svjetsku Molitvenu osminu 2021. godine. Tekstove je preveo i hrvatsko izdanje izdanje priručnika uredio Tajnik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog o. prof. dr. sc. Jure Zečević.

Nadbiskup Hočevar za HKR: „Stepinac je svet. Nasljedujemo li ga?”

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija osvrnuo se na djetinjstvo obilježeno činjenicom da nije upoznao oca, govorio je o teškoćama katolika raspršenih u Srbiji i radu na jedinstvu kršćana, komentirao je mogućnost dolaska pape Franje u Srbiju, a posebna tema bio je hrvatski blaženik kardinal Alojzije Stepinac.

Na Duhove u župi Gospe Brze pomoći molilo se za jedinstvo kršćana

Na svetkovinu Duhova u nedjelju 9. lipnja tijekom večernje mise u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu posebno se molilo za jedinstvo kršćana. Sa željom da nastavi nekadašnju praksu u Crkvi da se u tijeku duhovske priprave moli za jedinstvo kršćana kao i prakse koja je neko vrijeme bila i u Slavonskom Brodu domaći župnik i dekan Ivan Lenić pozvao je na molitvu sve predstavnike vjerskih zajednica u gradu i njihove vjernike.