Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: jrs

Božić ujedinjuje migrante i lokalnu zajednicu

Ove će godine Isusovačka služba za izbjeglice sudjelovati u akcijama studenata Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u kojima će studenti i profesori darivati djecu u domovima, bez roditelja ili iz siromašnih obitelji. Potaknuti velikodušnim odazivom prošlih godina, poželjeli su ove godine uključiti i djecu izbjeglice, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

JRS održao konferenciju "Edukacija, osnaživanje, integracija - inspiracija!"

Konferencija „Edukacija, osnaživanje, integracija – inspiracija!“ u organizaciji Isusovačke službe za izbjeglice – JRS, u suradnji s partnerima iz Inicijative – centra za edukaciju i Obrtničkog učilišta, održana je 5. listopada u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta na zagrebačkom Kaptolu, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

JRS Europe: Primimo izbjeglice, zaustavimo deportacije u Afganistan

Nevladine organizacije koje djeluju u području azila i migracija, među kojima i europski ured Isusovačke službe za izbjeglice (JRS), kao i organizacije afganistanske dijaspore, potpisale su zajedničku izjavu u kojoj su ističu uznemirenost situacijom u Afganistanu te traže neodgodivu zaštitu raseljenih, kao i onih u riziku od prisilnog raseljavanja, koji se nalaze u situaciji u kojima su im ugrožena osnovna ljudska prava, prenosi hrvatska sekcija Vatican Newsa.

Isusovačka službe za izbjeglice poziva na humani pristup prema izbjeglicama i migrantima

Ususret Svjetskom danu izbjeglica, koji se obilježava 20. listopada, Isusovačka službe za izbjeglice (JRS) podsjeća kako smo svi zajedno pozvani graditi svijet u kojem izbjeglice i druge prisilno raseljene osobe mogu ostvariti zaštitu, dobiti priliku te aktivno i ravnopravno sudjelovati u životu zajednice, izvještava hrvatski ured Vatican Newsa u srijedu 2. lipnja.

1 2 3 4