Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: juzna-koreja

Seulski nadbiskup: „Svjetski dan mladih 2027. ponudit će novo iskustvo zajedništva u Kristu”

Na kraju mise Svjetskog dana mladih u nedjelju, 6. kolovoza, papa Franjo najavio je da će južnokorejski Seul biti domaćin sljedećeg Svjetskog dana mladih 2027. godine. Nadbiskup Peter Chung Soon-Taick iz Seula zato je u razgovoru s novinarkom Vatican News Francescom Merlo izrazio svoju radost i nadu zbog najave da će upravo njegova nadbiskupija biti domaćin Svjetskog dana mladih 2027. godine.

Papa najavio da će Svjetski dan mladih 2027. biti u Seulu

Papa Franjo je na završetku 37. Svjetskog dana mladih u Lisabonu u nedjelju 6. kolovoza najavio da će idući Svjetski dan mladih biti 2027. u Seulu u Južnoj Koreji. Prije toga, pozvao je mlade da u sklopu Jubileja 2025. u Rimu sudjeluju na Jubilej mladih.

Katolička Crkva u nadbiskupiji Seul bogatija za 23 nova svećenika

Na misnom slavlju u petak 28. siječnja u seulskoj katedrali Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije (Myeongdong), zaređena su 23 nova svećenika, a svečanu euharistiju je - uz pridržavanje protuepidemijskih mjera - predvodio seulski nadbiskup mons. Peter Chung, prenosi mrežni portal Katoličkog tjednika - Nedjelja.

Južna Koreja: Suradnja za mir

Crkva će u svojoj sjevernokorejskoj politici usko surađivati s vlastima Južne Koreje, istaknuto je na sastanku seoulskoga nadbiskupa Petera Chung Soon-taicka s ministrom za korejsko jedinstvo Lee In-youngom, prenosi 27. siječnja Vatican News. 

1 2