Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kana

Uskrsni broj Kane: Vrijeme je da budni budemo, a ne zloslutni

“Bože, gdje si?” pitanje je koje se postavlja u jeku nedaća koje su posljednjih nekoliko tjedana zatekle Hrvatsku, ali i svijet. U članku naslovljenom tim pitanjem u Kani ističe se konkretan odgovor: “Bog se ne skriva. Bog je ovdje. Bog je sada. Bog je za svakoga od nas”.

Intervju Kane s Anselmom Grünom: 'Vjerujte Isusovoj poruci'

Novi broj kršćanske obiteljske revije Kana donosi razgovor s Anselmom Grünom, monahom benediktinske opatije Münsterschwarzach u Njemačkoj, duhovnim savjetnikom i vrlo plodonosnim autorom čiji je niz knjiga objavila Kršćanska sadašnjost.

Nova Kana: Sva ljepota Božića skriva se u intimi ljudskog srca

„Ovoga Božića stavimo u jaslice svoju obitelj, svaku osobu i sve što nosimo u srcu. Tamo ima mjesta za sve što je istinski ljudsko i za sve ono što živimo u svojim svakidašnjim životima“, poručuje uredništvo Kane koja se i u prosinačkom broju posvetila aktualnim političkim, društvenim, obiteljskim, kulturnim i popularnim temama.

Novi broj Kane: U spomen na Aldu Starića, teologa izgovorene riječi

„Biti dijete – biti kao dijete... Život nije tek puko bivovanje i trajanje, nego neprestano transcendiranje sadašnjosti; ljudski život nije tek u ‘biti’, nego u ‘postajati’, stalno postajati!” kazao je veliki teolog izgovorene riječi, prof. dr. Aldo Starić, nekadašnji glavni urednik Kršćanske sadašnjosti. Upravo njegov lik jedna je od ključnih točaka novoga broja kršćanske obiteljske revije Kana za studeni.

Listopadska Kana

Kršćanska obiteljska revija Kana u listopadskom broju, uz jesenske boje, donosi niz sadržajnih motiva i poruka tekstova.

1 2