Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kanonizacija

Priznato čudo pripisano bl. Karlu Acutisu

Papa Franjo je 23. svibnja odobrio dekret kojim se priznaje čudo pripisano bl. Karlu Acutisu. Sveti je Otac također najavio Konzistorij na kojem će razmotriti njegovu kanonizaciju.

Važnost glasa svetosti u kauzi sv. Rite iz Cascije (2/2)

Kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, održao je predavanje o važnosti glasa svetosti u procesima beatifikacije i kanonizacije prigodom predstavljanja knjige "Il processo di Beatificazione di Santa Rita del 1626" koje je održano u Casciji 17. svibnja. U nastavku donosimo drugi dio prijevoda Kardinalovog predavanja koje je objavljeno na stranicama Dikasterija za kauze svetaca.

Važnost glasa svetosti u kauzi sv. Rite iz Cascije (1/2)

Kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, održao je predavanje o važnosti glasa svetosti u procesima beatifikacije i kanonizacije prigodom predstavljanja knjige "Il processo di Beatificazione di Santa Rita del 1626" koje je održano u Casciji 17. svibnja. U nastavku donosimo prvi dio prijevoda Kardinalovog predavanja koje je objavljeno na stranicama Dikasterija za kauze svetaca.

Papa Franjo proglasio svetom Mariju Antoniju od Svetog Josipa

Mariju Antoniju od Svetog Josipa, poznatiju i pod imenom Mama Antula, papa Franjo kanonizirao je u nedjelju 11. veljače 2024. u bazilici svetoga Petra opisujući je kao "putnicu Duha" i "uzor apostolskog žara i odvažnosti", izvijestio je Vatican News.

Nadbiskup Buenos Airesa: „Argentina čeka Franju, svog pastira“

Nadbiskup Buenos Airesa mons. Jorge Ignacio García Cuerva se u razgovoru za Vatican News u četvrtak 8. veljače 2024. osvrnuo na stanje u Argentini, izazove mjesne Crkve, moguće putovanje pape Franje u domovinu, te baštinu i važnost Mame Antule koja će biti prva kanonizirana argentinska svetica.

Kanonizacija Mame Antule dar je za sve Argentince

Silvia Correale, postulatorica u postupku za proglašenje svetom argentinke Maríje Antonije od Svetog Josipa, govorila je u četvrtak 8. veljače 2024., u Tiskovnom uredu Svete Stolice, o samom postupku i Mami Antuli, prenosi Vatican News.

Zaključena Godina bl. Jule Ivanišević u Požeškoj biskupiji

Na spomendan bl. Jule Ivanišević i susestara, požeški biskup Antun Škvorčević je u petak, 15. prosinca 2023. predvodio u Župi sv. Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu euharistijsko slavlje, kojim je zaključio Godinu bl. Jule Ivanišević u Požeškoj biskupiji, izvijestila je Požeška biskupija.

1 2 3 5