Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-franjo-kuharic

Dvadeset i prva obljetnica smrti kardinala Franje Kuharića u Požegi

Na godišnjicu smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, u subotu 11. ožujka, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u požeškoj katedrali misu zadušnicu u zajedništvu sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i župa Požege, izvijestila je Požeška biskupija.

Stepinčevo u varaždinskoj katedrali

Misu na Stepinčevo 10. veljače 2023. u varaždinskoj katedrali predvodio je porečki i pulski biskup u miru Ivan Milovan u zajedništvu s biskupima Božom Radošem i Josipom Mrzljakom.

Aktualno HKR-a: Mons. Batelja o kanonizaciji bl. Alojzija Stepinca

Mons. Juraj Batelja osvrnuo se je u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija, emitiranoj u srijedu 28. rujna 2022., na proces za beatifikaciju te na novosti u procesu za kanonizaciju, povodom izlaženja zbornika „Tragovima sveca“ u čast njegovog tridesetogodišnjeg rada kao postulatora kauze bl. Alojzija Stepinca i 24. obljetnice Stepinčeve beatifikacije.

Obljetnica imenovanja mons. Josipa Bozanića zagrebačkim nadbiskupom

Sveti Otac Ivan Pavao II. prihvatio je prije 25 godina, 5. srpnja 1997. godine odreknuće od službe kardinala Franje Kuharića te imenovao tadašnjeg krčkog biskupa mons. Josipa Bozanića novim zagrebačkim nadbiskupom, prenosi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3 6