Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-jean-claude-hollerich

Čestitka europskih biskupa Papi povodom desete obljetnice pontifikata

Na desetu obljetnicu njegova pontifikata, europski biskupi pridružuju se papi Franji u pozivu na pravedan mir u Ukrajini, te zahvaljuju Papi na njegovom opširnom „Europskom učiteljstvu“, podsjećajući na neke od njegovih temeljnih etapa. Biskupi u pismu/čestitci ističu Papinu predanost „pomaganju Europi da ponovno otkrije trajno mlado lice Isusa i njegove zaručnice“, objavio je u ponedjeljak, 13. ožujka Ured za medije Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

Predsjednik Vlade sastao se s kardinalom Hollerichom

Predsjednik Vijeća biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) kardinal Jean-Claude Hollerich i predsjednik Vlade Andrej Plenković sastali su se u četvrtak 9. ožujka u Splitu, izvijestila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

Konferencija Međunarodnog saveza za pastoral ministranata održana u Splitu

Konferencija Međunarodnog saveza za pastoral ministranata (Coetus internationalis ministrantium – CIM) održana je od 6. do 9. ožujka u Splitu. Redoviti je to godišnji susret povjerenika za pastoral ministranata biskupskih konferencija Europe na kojem se razmjenjuju nova iskustava rada u pastoralu ministranata te dogovaraju zajednički projekti.

Kardinal Hollerich: Sinoda može postati novo ekumensko proljeće

Nakon završetka Europske kontinentalne sinodske skupštine u Pragu, glavni izvjestitelj Sinode o sinodalnosti kardinal Jean-Claude Hollerich ponovio je u intervjuu za domradio.de 12. veljače da je glavna tema Sinode „sinodalnost“ te istaknuo da ona može postati „ekumensko proljeće“.

1 2 3 4