Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-mario-grech

Kardinal Grech prati Papu na Maltu

Na prvom ovogodišnjem inozemnom putovanju pape Franje ovoga vikenda na Maltu pratit će ga i glavni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech, koji potječe s otoka Gozo koji će posjetiti popodne 2. travnja, prenosi Vatican News.

Na sinodskom putu zajamčiti ekumensku dimenziju

U zajedničkom pismu biskupima odgovornima za ekumenizam pri pojedinim biskupskim konferencijama, glavni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech i predsjednik Papinskog vijeća za promicanje jedinstva kršćana kardinal Kurt Koch pozivaju na uključivanje kršćanskih zajednica u proces koji će dovesti do generalne sinode 2023., prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Sveta Stolica pozvala zavjetovane osobe na sudjelovanje u sinodi

U pismu svim samostanima u svijetu objavljenom 28. kolovoza generalni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech istaknuo je važan prilog koji bi razmatranju sinodalnosti mogli dati upravo članovi kontemplativnih zajednica, prenosi Vatican News.

Kardinal Grech: Moramo hrabro ići putem sinodalne Crkve

Generalni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech u razgovoru s novinarom Andreom Torniellijem govorio je o tijeku priprave za sinodu o sinodalnosti Crkve koja će se održati 2023., izvijestila je 22. srpnja hrvatska sekcija Vatican Newsa.