Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-matteo-zuppi

Kardinal Matteo Zuppi o "Fiducia supplicans"

Kratki osvrt kardinala Mattea Zuppija, bolonjskog nadbiskupa i predsjednika Talijanske biskupske konferencije, na deklaraciju "Fiducia supplicans" prigodom zasjedanja Stalnog vijeća Talijanske biskupske konferencije. Osvrt je objavila agencija SIR na svojim mrežnim stranicama.

Kardinal Zuppi: Crkva nije nevladina organizacija nego mnogo više

Predsjednik Talijanske biskupske konferencije i bolonjski nadbiskup kardinal Matteo Zuppi u razgovoru za katoličku televiziju TV2000, objavljenom u subotu 30. prosinca 2023., govorio je o svojoj obitelji, o mladenačkom susretu sa Zajednicom svetog Egidija, putu do osobnog susreta s Isusom.

Papa Franjo i predsjednik Zelenskij razgovarali o ukrajinskoj formuli mira

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kazao je kako je 28. prosinca imao telefonski razgovor s papom Franjom kad je izrazio zahvalnost za božićnu čestitku Svetog Oca svim Ukrajincima. Razgovarali su i o tzv. „Formuli mira“ te je ukrajinski predsjednik poručio: „Zahvalan sam Svetoj Stolici što podržava naše napore“.

Odgovor kardinalu Zuppiju na pitanja koja se odnose na čuvanje pepela pokojnika

Dikasterij za nauk vjere u tekstu koji je potpisao prefekt kardinal Victor Manuel Fernández, a odobrio papa Franjo 9. prosinca 2023., odgovorio je na pitanja predsjednika Talijanske biskupske konferencije bolonjskog nadbiskupa kardinala Mattea Marije Zuppija o pitanjima čuvanja pepela pokojnika čiji su posmrtni ostaci spaljeni. Odgovor donosimo u cijelosti.

Dikasterij za nauk vjere odgovorio na pitanja o kremaciji

Dikasterij za nauk vjere je u tekstu koji je potpisao prefekt kardinal Victor Manuel Fernández, a odobrio papa Franjo 9. prosinca 2023. odgovorio na pitanja predsjednika Talijanske biskupske konferencije bolonjskog nadbiskupa kardinala Mattea Zuppija o čuvanju pepela pokojnika na zajedničkim mjestima i zadržavanju dijela pepela na mjestu koje je značajno za pokojnika, izvještava Vatican News.

Kardinal Zuppi: Socijalni rad Crkve je izgradnja mira i njegova obrana

XII. izdanje Festivala socijalnog nauka zaključeno je misnim slavljem koje je slavio predsjednik Talijanske biskupske konferencije (CEI) kardinal Matteo Zuppi u katedrali u Veroni. Odgovornost prema drugima pripada svima, rekao je kardinal, jer nijedan čovjek nije otok, izvijestio je 26. studenog Vatican News.

1 2 3 5