Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-peter-k-a-turkson

Priopćenje Tiskovnog ureda Svete Stolice

Tiskovni ured Svete Stolice oglasio se u četvrtak, 23. prosinca priopćenjem o Dikasteriju za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja koje prenosimo u cijelosti.

Vatikan: Objavljena Poruka povodom Svjetskog dana turizma 2021.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u subotu, 11. rujna Poruku koju je prefekt Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson, uputio povodom Svjetskog dana turizma, koji se svake godine obilježava 27. rujna. Tema poruke glasi „Turizam za uključivi rast. Osoba onkraj statistika“.

Nova imenovanja u Vatikanu

Papa Franjo imenovao je članove Uprave za imovinu Apostolske Stolice, članove Papinskog odbora za povijesne znanosti i generalnu tajnicu Papinskog lateranskog sveučilišta, objavio je u ponedjeljak 22. veljače Tiskovni ured Svete Stolice.

Vatikan: Osnovano Povjerenstvo za Covid-19

Dikasterij za služenje cjelovitom ljudskom razvoju u suradnji s drugim uredima (dikasterijima) Rimske kurije osnovao je Povjerenstvo kojem je cilj izraziti brižnu skrb i ljubav Crkve prema čitavoj ljudskoj obitelji suočenoj s pandemijom Covid-19, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice 15. travnja.