Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-pietro-parolin

Njemački biskupi s voditeljima dikasterija razgovarali o Sinodalnom putu

Međudikasterijski susret na kojemu su sudjelovali voditelji nekih dikasterija Rimske kurije i 62 biskupa Katoličke Crkve u Njemačkoj, nazočni u Rimu u pohodu ad limina apostolorum, održan je u petak 18. studenoga na institutu Augustinianum. Razgovarali su o njemačkom Sinodalnom putu i sinodskom hodu sveopće Crkve, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo: Ženama treba povjeriti više službi i odgovornosti

Papa Franjo je na svom Twitter računu Pontifex, 27. listopada 2022., povodom početka dvodnevne konferencije „Puno lice čovječanstva: žene na čelu za pravedno društvo“ koju su u Parizu organizirali Stalna promatračka misija Svete Stolice pri UNESCO-u i Caritas Internationalis, ponovno potaknuo na zauzimanje da bi žene bile poštovanije, priznatije i uključenije, prenosi Vatican News.

UN: Sastanak kardinala Parolina i Lavrova u New Yorku

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov razgovarali su na marginama rada Opće skupštine Ujedinjenih nacija u četvrtak 22. rujna 2022., izvještava Vatican News.

Kardinal Parolin: Rat nije nikada neizbježan događaj

Uoči putovanja pape Franje u Kazahstan Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin osvrnuo se za Vatican News na smjernice toga putovanja učestale i plodonosne diplomatske odnose s tom bivšom sovjetskom republikom.

Kardinal Parolin o sporazumu s Kinom: Mislim da ide prema obnovi

Gostujući u petak 2. rujna na talijanskom informativnom kanalu Tg2, državni tajnik kardinal Pietro Parolin osvrnuo se na sporazum Svete Stolice s Kinom o imenovanju biskupa, govorio o uvjetima za samoobranu u ratu, o ulozi katolika u politici te o papi Ivanu Pavlu I.

Papa uputio poruku sudionicima 72. Nacionalnog liturgijskog tjedna

Sveti otac Franjo uputio je preko državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina poruku sudionicima 72. Nacionalnog liturgijskog tjedna koji se održava od 22. do 25. kolovoza 2022. u Salernu u Italiji o temi „Službe u službi sinodalnosti“.

1 2 3 10