Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-pietro-parolin

Kardinal Parolin primio veleposlanike Izraela i SAD-a

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin susreo se 30. lipnja s veleposlanicima Izraela i SAD-a kako bi izrazio zabrinutost Svete Stolice oko možebitnih jednostranih poteza koji bi otežali nastojanja oko postizanja mira između Izraelaca i Palestinaca i općenito osjetljivu situaciju na Bliskom istoku, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Predstavljena knjiga o životu pape Ivana Pavla I.

Knjiga o papi Lucianiju, Ivanu Pavlu I., za koju je predgovor napisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin predstavljena je u petak 27. rujna, dan prije 41. obljetnice njegova preminuća, izvještava Vatican News.

Kardinal Parolin: Nastavimo zajedno s borbom protiv svake nesnošljivosti

U povodu 25. obljetnice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Države Izraela i Svete Stolice, u glavnoj sinagogi u Rimu u petak 14. lipnja održan je koncert sakralne glazbe u nazočnosti Papinog državnog tajnika, kardinala Pietra Parolina, izraelskog veleposlanika pri Svetoj Stolici, Orena Davida i predsjednika židovske zajednice u Rimu, rabina Riccarda Shmuela Di Segnija.

Kardinal Parolin kršćanima u Erbilu: Nastavite radosno živjeti vjeru

Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, u petak 28. prosinca završio je posjet Iraku. Kardinal se u srijedu susreo s predsjednikom Republike, Barhamom Salihom, a dan kasnije imao je sastanak s predsjednikom iračkog Kurdistana Masrourom Barzanijem. U Ankawi, predgrađu grada Erbila, kardinal Parolin u četvrtak 27. prosinca susreo se s nekoliko skupina izbjeglica, te posjetio Kaldejski patrijarhat i proslavio misu u kaldejskoj katedrali Sv. Josipa.