Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-vincent-nichols

Papa predsjedao misnim slavljem na početku plenarnog zasjedanja CCEE-a

U Rimu se od 23. do 26. rujna održava plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija koje je u znaku 50. obljetnice postojanja CCEE-a. Na skupštini sudjeluju predsjednici biskupskih konferencija iz cijele Europe, među kojima i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić. U uvodnom dijelu zasjedanja predsjednici europskih biskupskih konferencija sudjelovali su u Bazilici svetoga Petra u Vatikanu na misi kojom je predsjedao papa Franjo, javlja Vatican News.

Apel Europi za Libanon

Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE), koje okuplja predsjednike 33. europske biskupske konferencije, uputilo je 31. svibnja Apel Europi za Libanon. Tekst Apela, koji je objavio Ured za medije CCEE-a, donosimo u cijelosti u nastavku.

Kardinal Nichols: Ne smanjujmo pomoć siromašnim zemljama

Predsjednik Katoličke biskupske konferencije Engleske i Walesa kardinal Vincent Nichols izrazio je zabrinutost nakon najave britanske Vlade o smanjivanju pomoći za razvoj siromašnih zemalja, prenosi u nedjelju 6. prosinca hrvatski ured Vatican Newsa.