Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinalski-zbor

Završena kauza za fra Antu Tomičića

Iz Generalne kurije Reda manje braće kapucina stigla je vijest da je završena kauza za fra Antu Tomičića, brata kapucina koji je, nakon Splita, Dubrovnika, Varaždina i Zagreba, 34 godine svojeg služenja na glasu svetosti vršio u kapucinskom samostanu i crkvi Gospe Lurdske na Žabici u Rijeci. Očekuje se dekret o priznanju Tomičićevih junačkih kreposti nakon čega će moći biti štovan kao časni sluga Božji.

Najstariji kardinal navršava 99 godina

Najstariji kardinal Katoličke Crkve, umirovljeni nadbiskup Luande u Angoli Alexandre do Nascimento će u petak 1. ožujka 2024. navršiti 99 godina, objavila je u utorak 27. veljače KNA.

Papin Angelus u nedjelju 9. srpnja

Papa Franjo je u nedjelju, 9. srpnja s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Nakon molitve Angelusa Papa je najavio konzistorij za imenovanje novih kardinala koji će se održati 30. rujna u Vatikanu. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Papa Franjo slavio euharistiju s kardinalima

Sveti Otac Franjo slavio je misu s kardinalima u utorak 30. kolovoza u bazilici Sv. Petra, kojom je završen susret o apostolskoj konstituciji „Praedicate Evangelium“, sazvan nakon konzistorija održanog u subotu 27. kolovoza, izvijestio je Vatican News.

Papa najavio konzistorij za imenovanje 21 novog kardinala

Papa Franjo najavio je u nedjelju, 29. svibnja imenovanje novih kardinala. Među novoimenovanima su trojica voditelja ureda (dikasterija) Rimske kurije, petorica Talijani. Najmlađi među njima je apostolski prefekt Mongolije mons. Giorgio Marengo, ima samo 48 godina, a petorica su starija od 80 godina.