Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: karizme

Biti apostoli u apostolskoj Crkvi

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 15. ožujka papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu sedme u nizu meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema "Drugi vatikanski koncil: Biti apostoli u apostolskoj Crkvi".

Karizme i karizmatske zajednice u Crkvi

„Karizme i karizmatske zajednice u Crkvi – izazov ili milost?” - bila je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 1. lipnja sudjelovali bibličar karmelićanin o. dr. sc. Vinko Mamić, član Vijeća duhovnika Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom isusovac mr. sc. o. Sebastian Šujević i nacionalni koordinator Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom teolog Damir Zukan. Emisiju je uredila i vodila Tanja Maleš.

Izlaganje Petra Jurčevića na Nacionalnom susretu karizmatskih zajednica Hrvatske

„Kreposti, a ne samo karizme" tema je izlaganja koje je na nacionalnom susretu vodstava katoličkih karizmatskih zajednica iz Hrvatske održao Petar Jurčević, zamjenik koordinatora Obnove u Duhu Svetom u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji i voditelj splitske molitvene zajednice Sv. Ivana od Križa, u petak 30. studenoga u hotelu Kolovare u Zadru.