Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: karmel-brezovica

Novo vodstvo u Karmelu u Brezovici

Na redovitim izborima kojima je u srijedu 26. listopada predsjedao zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško u pratnji kancelara preč. Marka Kovača, nakon kanonske vizitacije, izabrano je novo vodstvo Stepinčevog Karmela, a nova priorica je s. Marija Regina od Presvete Euharistije (Ankica Popić).

U Karmelu u Brezovici proslavljen blagdan sv. Male Terezije

Svečanom euharistijom koju je slavio kanonik mons. Ivan Miklenić te popodnevnom misom koju je predvodio župnik u Brdovcu vlč. Danijel Hačko, proslavile su karmelićanke, kao i brojni svetičini štovatelji, blagdan sv. Male Terezije, najmlađe naučiteljice Crkve, u subotu 1. listopada u Stepinčevu Karmelu u Brezovici.

Proštenje Gospe Karmelske u Brezovici

Proslava proštenja Blažene Djevice Marije od brda Karmela u Stepinčevom Karmelu u zagrebačkoj Brezovici imala je vrhunac u nedjelju 17. srpnja 2022.

Uočnica Gospe Karmelske u Stepinčevom Karmelu

Štovatelji Karmelske Gospe su s karmelićankama u Brezovici proslavili uočnicu Gospe Karmelske na spomendan sv. Bonaventure, biskupa i crkvenog naučitelja, u petak 15. srpnja misnim slavljem koje je predvodio vlč. Vatroslav Siketić, župni vikar u Zaprešiću.

Brezovica: Drugi dan trodnevne priprave za Gospu Karmelsku

Ususret svetkovini Gospe Karmelske u četvrtak 14. srpnja sestre karmelićanke iz Brezovice i štovatelji Gospe Karmelske proslavili su drugi dan trodnevne priprave za njezinu svetkovinu. Misno slavlje predslavio je odgojitelj bogoslova vlč. Mario Dukić.

Biskup Jezerinac i preč. Penić posjetili Stepinčev Karmel

Na povratku iz Lasinje, sa zlatne mise preč. Stjepana Bradice, umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac i bivši dugogodišnji voditelj Hrvatske katoličke misije Essen preč. Stjepan Penić, posjetili su u nedjelju 26. lipnja karmelićanke u Stepinčevu Karmelu u Brezovici.

Zagrebački bogoslovi u brezovičkom Karmelu

Zagrebački bogoslovi, prva godina, pod vodstvom odgojitelja vlč. Marija Dukića, posjetili su u subotu, 11. lipnja sestre karmelićanke u Stepinčevu Karmelu u Brezovici.

1 2 3 5