Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katedrala-srca-isusova

Nadbiskup Vukšić predslavio misu za žrtve pandemije i za mir u Ukrajini

Dopredsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u ponedjeljak 7. ožujka 2022. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, u zajedništvu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim u miru kardinalom Vinkom Puljićem, predvodio je euharistijsko slavlje za žrtve pandemije i za mir u Ukrajini, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Osvjetljavanje sarajevske katedrale u znak solidarnosti s progonjenim kršćanima

Vrhbosanska nadbiskupija priključit će se u srijedu 24. studenoga inicijativi Katoličke humanitarne organizacije „Kirche in Not“ te će osvjetljavanjem katedrale Srca Isusova u crveno izraziti solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta, priopćili su iz Vrhbosanske nadbiskupije u četvrtak 18. studenoga.

AUDIO: Propovijed biskupa Štironje na misi uoči zasjedanja BK BiH

Uoči radnog dijela 82. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u večernjim satima u srijedu 3. studenoga misno slavlje u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je kardinal Vinko Puljić. Propovijed kotorskoga biskupa Ivana Štironje, delegata Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda, prenosimo u cijelosti.

Kardinal Puljić slavio misu u sarajevskoj katedrali na svetkovinu Krista Kralja

Svetkovina Isusa Krista, Kralja svega stvorenja proslavljena je u nedjelju 22. studenog u sarajevskoj katedrali Srca Isusova svečanim Euharistijskim slavljem koje je predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s nadbiskupom koadjutorom vrhbosanskim i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomom Vukšićem i uz koncelebraciju četvorice svećenika te asistenciju bogoslova Vrhbosanskog bogoslovnom sjemeništa, izvještava Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA BiH).