Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katedrala-sv-dujma

Drugi dan devetnice sv. Dujmu

Drugog dana devetnice sv. Dujmu, na blagdan sv. Katarine Sienske u petak 29. travnja, euharistijsko slavlje u splitskoj prvostolnici predvodio je generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.

Uskrsno slavlje u splitskoj katedrali

Blagoslovom vode i škropljenjem vjernika počelo je misno slavlje na svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova, 17. travnja, u splitskoj prvostolnici svetoga Dujma, koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, uz koncelebraciju katedralnog župnika don Ante Mateljana, don Marka Ćubelića i don Nikole Šakića.

Nadbiskup Barišić predvodio polnoćku u splitskoj katedrali

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je u petak 24. prosinca misu polnoćku u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma, poručivši: Svjetlo radosne vijesti Božića, upućeno betlehemskim pastirima u tami noći, obasjava nas i sve ljude do svršetka svijeta!

Stepinčevo proslavljeno u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma

Na blagdan bl. Alojzija Stepinca, 10. veljače, katedralni župnik don Ante Mateljan predvodio je misu u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma u koncelebraciji s pastoralnim vikarom Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Nediljkom Antom Ančićem.

Nadbiskup Barišić na blagdan Bogojavljenja: Riječ Božja dovodi i nas do Betlehema

„Danas na svetkovinu Bogojavljenja u svom srcu i molitvama nosimo posebno one koji su ostali bez doma u potresu, za sve promrzle i bolesne. Želio bih da nas molitva učini još solidarnijima i boljima“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodeći euharistijsko slavlje na svetkovinu Bogojavljenja 6. siječnja u splitskoj prvostolnici sv. Dujma.

1 2 3