Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katedrala-sv-terezije-avilske

Misa Večere Gospodnje u Požegi

Misu Večere Gospodnje u požeškoj katedrali sv. Terezije Avilske na Veliki četvrtak, 6. travnja u zajedništvu sa svećenicima iz Župe sv. Terezije i središnjih biskupijskih ustanova predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević.

Blagdan Gospe Lurdske proslavljen u Požegi

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje na spomendan Gospe Lurdske, 11. veljače u požeškoj katedrali u zajedništvu sa svećenicima Požeškog dekanata i vjernicima grada Požege.

Papa južnosudanskim biskupima: Budite među svojim narodom i brišite njihove suze

Susretom s biskupima, svećenicima, đakonima, Bogu posvećenim osobama i sjemeništarcima i bogoslovima, u katedrali svete Terezije u Jubi, započeo je drugi dan Papina posjeta Južnom Sudanu. Budite milosrdni pastiri, a ne plemenski vođe, proroci blizine, a ne u težnji za vjerskim i društvenim ugledom, poručio je sudionicima Papa.

Biskup Škvorčević predslavio božićnu misu u Požegi

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je svečano euharistijsko slavlje na Božić, svetkovinu Isusova rođenja, 25. prosinca u požeškoj katedrali u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama i Župi sv. Terezije Avilske.

Proslavljen blagdan sv. Huberta u požeškoj katedrali

U požeškoj katedrali 3. studenoga 2022. požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje za članove Saveza lovačkih društava Požeško-slavonske županije o blagdanu njihova nebeskog zaštitnika sv. Huberta.

146 učenika i studenata primilo stipendije Požeške biskupije

U dvorani sv. Terezije u Požegi u subotu 10. listopada okupili su se učenici i studenti kojima je Zaklada Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima odobrila stipendije u započetoj školskoj i akademskoj godini. Na susretu je sudjelovao i požeški biskup Antun Škvorčević koji je pozdravio učenike i studente, napose njihove roditelje, zahvalivši im za žrtvu i ljubav kojom primaju i odgajaju svoju djecu.

Nedjelja Božje riječi proslavljena u Bjelovaru

Svečanom euharistijom koju je na treću nedjelju kroz godinu, 26. siječnja, u bjelovarskoj katedrali Sv. Terezije Avilske predvodio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak proslavljena je Nedjelja Božje riječi.