Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katedrala-sv-vida

Nadbiskup Devčić predvodio obrede Vazmenog bdjenja u katedrali Sv. Vida

U tišini i molitvi započelo je na Veliku subotu 16. travnja Vazmeno bdjenje u riječkoj katedrali Sv. Vida. Predvodio ga je riječki nadbiskup Ivan Devčić u zajedništvu s rektorom riječke prvostolnice mons. Matijom Matičićem i potaknuo vjernike razmisliti što slave te najsvetije noći.

Svečano misno slavlje u Rijeci u povodu Svjetskog dana braka

Na Svjetski dan braka, u nedjelju 13. veljače predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj i riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić predvodio je svečano liturgijsko slavlje u katedrali Sv. Vida u Rijeci, čime je ujedno završio Tjedan za obitelj – program kojega je osmu godinu u kontinuitetu organizirao Ured za obitelj Riječke nadbiskupije.

Stepinčevo u riječkoj prvostolnici

Na blagdan bl. Alojzija Stepinca u četvrtak 10. veljače u mnogim riječkim crkvama bilo je svečano, a u katedrali sv. Vida misu s pobožnošću bl. Stepincu predvodio je rektor riječke prvostolnice mons. Matija Matičić.

Nuncij Lingua slavio euharistiju u Rijeci

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua je, na drugu nedjelju došašća, 5. prosinca predvodio svečano liturgijsko slavlje u katedrali Sv. Vida na talijanskom jeziku uz koncelebraciju rektora katedrale mons. dr. Matije Matičića.

Otvoren sinodalni proces u Riječkoj nadbiskupiji

Riječka nadbiskupija u nedjelju 17. listopada pridružila se svim (nad)biskupijama Katoličke Crkve započevši sinodalni proces pod nazivom “Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje” koji će biti završen Sinodom biskupa u Vatikanu u listopadu 2023.

1 2 3