Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katedrala-sv-vida

Izravni prijenos misnog slavlja iz riječke katedrale Sv. Vida

S obzirom na važeće epidemiološke mjere i ograničen broj vjernika koji mogu sudjelovati na misnim slavljima, Riječka nadbiskupija u razdoblju do 26. travnja organizira izravne prijenose liturgijskih slavlja na Facebook stranici i Youtube kanalu Riječke nadbiskupije.

Misa posvete ulja u riječkoj katedrali

Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je na Veliku srijedu 31. ožujka Misu posvete ulja u katedrali Sv. Vida u Rijeci i pod liturgijskim slavljem blagoslovio bolesničko ulje kojim se mažu bolesni i nemoćni primajući sakrament bolesničkog pomazanja te posvetio ulje krizme koje se upotrebljava kod krštenja, potvrde, te kod svećeničkog i biskupskog ređenja.

Korizma nas poziva na dijeljenje, molitvu i odricanje

Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je na Pepelnicu, Čistu srijedu 17. veljače misno slavlje s obredom pepeljenja u katedrali Sv. Vida u Rijeci u koncelebraciji s riječkim nadbiskupom koadjutorom Matom Uzinićem i rektorom Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ u Rijeci Mario Gerićem.

Nadbiskup Devčić na Božić predvodio svečano euharistijsko slavlje u katedrali sv. Vida

Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je u petak 25. prosinca u katedrali sv. Vida u Rijeci svečano euharistijsko slavlje u povodu proslave svetkovine Rođenja Gospodnjega. Vidjeti te liječnike i medicinsko osoblje s koliko ljubavi se sagibaju nad bolesnicima i liječe ih iako znaju da se i sami mogu zaraziti, to je slika Isusa Krista. To je slika Isusove prisutnosti među nama, poručio je mons. dr. Devčić.

1 2