Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katehete

Sjednica Pastoralnog vijeća Đakovačko-osječke nadbiskupije o lektorima, akolitima i katehetama

Dva apostolska pisma u obliku motuproprija „Spiritus Domini“ te „Antiquum ministerium“ bila su tema sjednice Nadbiskupskog pastoralnog vijeća, koja je pod predsjedanjem đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića te sudjelovanje pomoćnog biskupa Ivana Ćurića i dr. Pavla Mikulčića, voditelja Središnjeg ureda Nadbiskupijskog pastoralnog centra, održana u utorak, 15. studenoga 2022., u Nadbiskupskom domu u Đakovu.

Papa sa sudionicima Međunarodnoga katehetskog kongresa

Papa Franjo primio je u subotu 10. rujna u Dvorani Pavla VI. oko 1400 kateheta iz cijeloga svijeta, sudionika trećega Međunarodnoga katehetskog kongresa, i pozvao ih da prenose živu vjeru, izvještava Vatican News.

Cipar: Papa se susreo s klerom i predstavnicima pokreta

Sveti Otac Franjo se prvog dana pohoda Cipru, u četvrtak 2. prosinca u katedrali Gospe od milosti, sjedištu maronitske katoličke nadbiskupije, u Nikoziji susreo s klerom, redovnicima i redovnicama, katehetama i predstavnicima pokreta te održao prvi službeni govor.

VIDEO Papina molitvena nakana za prosinac posvećena katehetama

U posljednjem videu u 2021. godini s molitvenom nakanom za prosinac papa Franjo istaknuo je na španjolskom jeziku poslanje katehete - otvoriti nove putove koristeći se kreativnošću, hrabrošću, radošću i s mnogo mira, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.