Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katolicka-tiskovna-agencija

Biskup Komarica: Tko svoj život provodi u služenju, taj ne živi uzalud

U prigodi 78. rođendana, u subotu 3. veljače 2024. banjolučki biskup u miru i apostolski upravitelj mons. Franjo Komarica dao je intervju Katoličkoj tiskovnoj agenciji Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Osvrnuo se na svoje djetinjstvo, odrastanje i školovanje te na svećeničke i profesorske dane, a posebno na svoje biskupsko služenje u izuzetno izazovnom vremenu prije, tijekom i nakon rata sve do dana kada privodi kraju svoje upravljanje banjolučkom Crkvom.

Kardinal Puljić slavio misu za pokojne pastoralne djelatnike u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Na Spomen svih vjernih mrtvih 2. studenoga nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju trojice svećenika te sudjelovanje redovnica, bogoslova i drugih vjernika, u sarajevskoj katedrali Srca Isusova predvodio je euharistijsko slavlje za pokojne biskupe, svećenike, redovnice i redovnike koji su djelovali na području Vrhbosanske nadbiskupije.

Kardinal Puljić: 'Došli smo ovdje naći utjehu, učvrstiti vjeru'

Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije hodočastili su četrnaesti put, u subotu 12. listopada, u Nacionalno marijansko svetište Majke Božje bistričke gdje je pred nekoliko tisuća vjernika, zavjetno slavlje na otvorenom, u suslavlju s banjolučkim biskupom mons. Franjom Komaricom, pomoćnim biskupom banjolučkim mons. Markom Semrenom te nekoliko desetaka svećenika, predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.