Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katolicke-skole

Održan radni sastanak ravnatelja katoličkih škola Požeške biskupije

Prije početka nove školske godine 2021./2022. u Dvorani sv. Lovre Biskupskog doma u Požegi u organizaciji biskupijskog Ureda za katoličke škole održan je u ponedjeljak 23. kolovoza radni sastanak ravnatelja katoličkih škola Požeške biskupije, izvijestili su iz Požeške biskupije.

Godišnji susret generalnih tajnika europskih biskupskih konferencija

Dvodnevni online susret generalnih tajnika europskih biskupskih konferencija na temu „Autentičnost Crkve i vjerodostojnost u njezinu poslanju na temelju enciklike Ecclesiam suam“ održan je 1. i 2. srpnja. Na susretu su sudjelovali također generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije doc. dr. sc. Krunoslav Novak i generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Ivo Tomašević.

Prof. dr. Dijana Vican: Katoličke škole u kontekstu društvenih, gospodarskih i drugih promjena u svijetu i u Hrvatskoj

„Katoličke škole u kontekstu društvenih, gospodarskih i drugih promjena u svijetu i u Hrvatskoj“ tema je izlaganja prof. dr. Dijane Vican, rektorice Sveučilišta u Zadru, koje je održala u petak 2. srpnja za ravnatelje hrvatskih katoličkih osnovnih i srednjih škola koji su se okupili na svom zajedničkom godišnjem susretu, u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Završen susret ravnatelja hrvatskih katoličkih osnovnih i srednjih škola

Nastavnici katoličkih škola u Hrvatskoj ubuduće će morati položiti dodatni stručni ispit kao dio njihove kvalifikacije za rad u katoličkim školama. Tu je novost glede dodatnog usavršavanja predavača u katoličkim školama u Hrvatskoj najavio vlč. Ivica Žuljević, predstojnik Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole, na susretu ravnatelja hrvatskih katoličkih osnovnih i srednjih škola koji je završen u petak 2. srpnja u Zadru.

Susret mons. Uzinića s ravnateljima i odgojiteljima katoličkih odgojno-obrazovnih ustanova u Rijeci

U petak 19. veljače u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić susreo se s ravnateljima i odgojiteljima katoličkih odgojno-obrazovnih ustanova Riječke nadbiskupije. Susretu su nazočil koordinator pastoralnih ureda Riječke nadbiskupije Mato Berišić i teološki ekspert i savjetnik Ureda za pastoral Riječke nadbiskupije Nikola Vranješ.

1 2 3