Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katolicki-bogoslovni-fakultet

Drugi dan 28. međunarodnog teološkog simpozija KBF-a u Splitu

Drugi dan 28. međunarodnog teološkog simpozija Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, koji se održava o temi „Tiranija i sloboda. Teologija u kriznim vremenima“, u petak 28. listopada započeo je predavanjem mr. sc. Oleha Hirnyka.

Obilježen Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Euharistijskim slavljem u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu i prigodnom akademijom u dvorani Pavla VI. u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, 18. listopada obilježen je Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta (KBF) Univerziteta u Sarajevu koji je za svog zaštitnika uzeo sv. Luku evanđelistu.

Predavanje brata Ulricha iz zajednice u Taizéu na KBF-u u Zagrebu

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u ponedjeljak 17. listopada, predavanje o temi „Narav, poslanje, život i djelovanje zajednice iz Taizéa u Crkvi“, održao je brat Ulrich iz ekumenske redovničke zajednice u Taizéu u Francuskoj.

U Đakovu održano predavanje o sinodskom savjetovanju

Studenti 5. godine Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu nazočili su u srijedu 22. prosinca predavanju o sinodskom savjetovanju, koje je za njih u prostorima Nadbiskupskog doma u Đakovu održao mr. sc. Pavao Mikulčić, nadbiskupijski povjerenik za sinodsko savjetovanje.

Započeo Međunarodni znanstveno-umjetnički simpozij "Ivan Lukačić, kapelnik splitske prvostolnice“

Katolički bogoslovni fakultet i Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu organiziraju međunarodni znanstveno-umjetnički simpozij "Ivan Lukačić, kapelnik splitske prvostolnice" od 12. do 14. studenoga u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu i u katedrali sv. Dujma. Simpozij je organiziran u povodu 400 obljetnice izdanja Lukačićeve zbirke „Sacrae cantiones“.

„Dan otvorenih vrata“ Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira u četvrtak 21. ožujka „Dan otvorenih vrata“ koji je prvenstveno namijenjen učenicima srednjih škola koji namjeravaju nastaviti sa školovanjem te njihovim roditeljima, kako bi se bolje upoznali sa studijskim programima i novostima koje nudi KBF.

1 2