Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kbf-u-dakovu

Misa zahvalnica za kraj akademske godine na KBF-u u Đakovu

Svečanu misu zahvalnicu uz kraj akademske godine 2021./2022. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku predvodio je 10. lipnja u đakovačkoj katedrali Sv. Petra đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

KBF u Đakovu: „Novi hrvatski prijevod 'Pakla' Dantea Alighierija“

Gostujuće predavanje o temi „Novi hrvatski prijevod 'Pakla' Dantea Alighierija“ u utorak 31. svibnja u dvorani biskupa J.J. Strossmayera na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Đakovu održali su Božidar Petrač i Ivan Bešlić, a Dragan Despot čitao je izabrane stihove.

Bogoslovi iz Benina formaciju nastavljaju u Đakovu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić primio je u utorak 22. veljače, u Nadbiskupskom domu u Đakovu, zajedno s odgojiteljima đakovačkog Bogoslovnog sjemeništa na čelu s rektorom Stjepanom Radićem, dvojicu bogoslova iz Benina – Gutenberga Hounye i Hermanna Kodju, koji će svoju formaciju nastaviti u Đakovu.

U Đakovu započeo Teološko-pastoralni seminar za svećenike

Teološko-pastoralni seminar za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije o temi „Svećenik i bolest: integrativni pristup u svjetlu recentnih kriza“ započeo je u srijedu 15. rujna u Dvorani biskupa Antuna Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu.

Hodočašće Bogoslovnog sjemeništa i KBF-a u Đakovu u Dragotin

Bogoslovi Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, predvođeni sjemenišnim poglavarima i studenti Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu, pod vodstvom uprave Fakulteta pošli su na svetkovinu Uzašašća Gospodinova 13. svibnja na svoje zavjetno hodočašće u Gospino svetište u Dragotinu.

Duhovna obnova za studente laike KBF-a u Đakovu

U studentskoj kapelici Marije Majke Crkve na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu 24. ožujka održana je korizmena duhovna obnova za studente laike na temu „Kršćanstvo i krizne situacije. Kako se postaviti?“, koju je predvodio vlč. izv. prof. dr. sc. Davor Vuković.

1 2