Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: klanjateljice-krvi-kristove

Obilježen Dan Zaklade „Marija de Mattias“

Dan Zaklade „Marija de Mattias“, ujedno 16. godišnjica djelovanja, obilježen je u subotu 2. prosinca 2023. u samostanu klanjateljica Krvi Kristove na Miramarskoj u Zagrebu.

Putem poziva poslana cijelome svijetu – Inovatorica među redovnicama (4/5)

Godinu dana nakon smrti začetnice pastorala Roma na prostorima Republike Hrvatske, sestre Karoline Miljak, ASC (1950. - 2022.), ovaj feljton u pet nastavaka ima za cilj dokazati kako već sada postoje neizbrisivi tragovi koji su ona i suradnici ostavili na Crkvu, institucije, kulturu dijaloga, ali ponajviše na živote pripadnika romske zajednice kojima ne samo da je pomagala, već se iskreno radovala susretu s njima, podizala svijest u društvu o izazovima s kojima se susreću te je svesrdno vjerovala u njihovu društvenu integraciju i napredak.

Slavlje obnove zavjeta sestara klanjateljica Krvi Kristove

Tri sestre juniorke obnovile su redovničke zavjete u Družbi klanjateljica Krvi Kristove, u nedjelju 10. rujna 2023., u kapeli samostana „Novi Nazaret“ u Banjoj Luci, tijekom euharistijskog slavlja kojim je predsjedao banjolučki biskup Franjo Komarica.

Izabrano novo Vrhovno vijeće Družbe klanjateljica Krvi Kristove

Na XXII. vrhovnom saboru Družbe klanjateljica Krvi Kristove, koji se održava u Rimu od 1. do 29. srpnja 2023., s temom „U Krvi Kristovoj … ‚sve činim novo‘ (usp. Otk 21, 5)“ zastupnice su u ponedjeljak 17. srpnja izabrale vrhovnu poglavaricu s. Mariju Hughes iz Regije SAD.

Sprovodni obredi i misa zadušnica za s. Veroniku Radoš

S. Veronika (Mara) Radoš, redovnica Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb, koja je 6. svibnja nakon bolesti preminula u 74. godini života i 54. redovništva, sahranjena je u utorak 9. svibnja na zagrebačkom groblju Mirogoj u Zagrebu, izvijestile su sestre Klanjateljica Krvi Kristove, a prenosi KTA. 

1 2 3