Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: klimatske-promjene

Papa: COP28 može biti prekretnica u energetskoj tranziciji

Uoči putovanja na Konferenciju stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, papa Franjo je u ponedjeljak, 27. studenog 2023. na platformi „X“ objavio poruku u kojoj je napisao da konferencija COP28 može biti prekretnica, izvijestio je Vatican News.

Objavljen službeni program Papina putovanja u Dubai

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u četvrtak, 9. studenoga, službeni program kratkog putovanja pape Franje u Dubai, od 1. do 3. prosinca, gdje će Sveti Otac sudjelovati na Konferenciji država stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o promjeni klime (COP28), objavio je Vatican News.

Objavljena Papina apostolska pobudnica Laudate Deum

Osam godina nakon enciklike Laudato si’ u Vatikanu je objavljena apostolska pobudnica Laudate Deum kao nastavak Papine enciklike o brizi za zajednički dom. Ne reagiramo dovoljno brzo, piše Papa, blizu smo prijelomne točke. Papa u dokumentu kritizira poricatelje klimatskih promjena, tvrdeći kako iza globalnog zatopljenja nedvojbeno stoji čovjek, piše Vatican News

Papin Angelus u nedjelju 23. srpnja

Papa Franjo je u nedjelju, 23. srpnja s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Apel „Slijediti put mira“

Zajednički apel Međunarodnog olimpijskog odbora, Dikasterija za kulturu i obrazovanje, Dikasterija za laike, obitelj i život, te Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja.

1 2 3