Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: knin

Homilija biskupa Rogića u Kninu

Prenosimo u cijelosti homiliju šibenskog biskupa Tomislava Rogića s mise slavljene u petak 5. kolovoza 2022. u Kninu u prigodi središnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ i blagdana Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta, zaštitnice Vojnoga ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Knin: Biskup Bogdan predvodio molitvu za poginule branitelje u Domovinskom ratu

U sklopu središnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u petak 5. kolovoza ispred spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“ u Kninu vojni ordinarij u RH Jure Bogdan predvodio je molitvu za sve poginule, umrle i nestale branitelje u Domovinskom ratu.

U Kninu obilježena 31. obljetnica Prvog hrvatskog redarstvenika

U srijedu 4. kolovoza u Kninu je obilježena 31. obljetnica Prvog hrvatskog redarstvenika, a uz predsjednika Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Zdravka Lončara i članova, na obilježavanju obljetnice su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanica predsjednika hrvatskog Sabora Vesna Bedeković, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić, izvijestilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Priopćenje Vojnog ordinarijata o slavlju u Kninu 4. i 5. kolovoza

U Kninu će se u srijedu i četvrtak, 4. i 5. kolovoza održati središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, a Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj u sklopu kninske proslave slavi svetkovinu nebeske zaštitnice Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta.

Hodnja novih vođa Hrvatske vojske od Udbine do Knina

Polaznici obuke i djelatnici Središta za razvoj vođa „Marko Babić“ u nedjelju 1. studenoga u vojarni „Josip Jović“ u Udbini započeli su dvodnevnu hodnju do Knina, priopćilo je Ministarstvo obrane, a na početku su posjetili i Crkvu hrvatskih mučenika.

Homilija nadbiskupa Barišića u Kninu

Homilija splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolita Marina Barišića na misi na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“ i blagdan zaštitnice Vojne biskupije Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta, 5. kolovoza 2020. u crkvi Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu.

Pozdrav biskupa Rogića na misi u Kninu

Šibenski biskup Tomislav Rogić uputio je riječi pozdrava i dobrodošlice na početku misnoga slavlja na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, 25. obljetnice Oluje i blagdan zaštitnice Vojnoga ordinarijata Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta u srijedu 5. kolovoza 2020. u Kninu.

Molitva kod spomenika Hrvatske pobjede „Oluja 95“

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u srijedu, 5. kolovoza vojni biskup Jure Bogdan predvodio je molitvu kod spomenika Hrvatske pobjede „Oluja 95“ u Kninu.

1 2