Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kolekta-za-svetu-zemlju

Kardinal Gugerotti pozvao na solidarnost cijele Crkve prema Svetoj zemlji

Prefekt Dikasterija za istočne Crkve kardinal Claudio Gugerotti uputio je poziv svim vjernicima da se i ove godine odazovu pozivu prikupljanja Papinske kolekte za Svetu zemlju na Veliki petak te da njezini stanovnici kojima nikada nije nedostajalo „blizine“ pape Franje i sada osjetiti „srce solidarnosti Crkve“, izvijestio je 13. ožujka Vatican News.

Kolekta za Svetu zemlju

Pismo riječkoga nadbiskupa koadjutora Mate Uzinića koje je 8. travnja uputio župnicima, župnim upraviteljima i rektorima crkava u Riječkoj nadbiskupiji za prikupljanje kolekte za Svetu zemlju prenosimo u cijelosti.

Poziv za prikupljanje kolekte za Svetu zemlju

Prefekt Kongregacije za Istočne Crkve kardinal Leonardo Sandri uputio je poziv Crkvi u svijetu, potičući vjernike na sudjelovanje u nadolazećoj kolekti za Svetu zemlju, izvijestio je Vatican News.

Borba za opstanak kršćana u Svetoj zemlji

Sveta Stolica vrlo je zabrinuta za opstanak kršćana u Svetoj zemlji, istaknuo je u razgovoru za agenciju SIR u petak 11. rujna pročelnik Kongregacije za istočne Crkve kardinal Leonardo Sandri, komentirajući drastični porast broja zaraženih koronavirusom u Izraelu i sve veće mjere štednje.