Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: koncert

Koncert u HKM Hamburg

Varaždinski kantautor suvremene duhovne glazbe Antonio Tkalec održao je u subotu 5. studenoga u organizaciji Hrvatske katoličke misije Hamburg koncert duhovne glazbe u dvorani Nadbiskupije Hamburg pod nazivom „Ovo nije vrijeme predaje“, priopćio je Generalni konzulat RH.

U Otočcu uoči Svih svetih održan koncert na čembalu

U crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, u ponedjeljak 31. listopada upriličen je jedinstveni kulturni događaj - koncert na čembalu "Rameauov vremeplov", koji je izveo mladi hrvatski čembalist Franjo Bilić, predstavivši najprije sebe i svoj glazbeni instrument.

U pulskoj katedrali praizvedba oratorijskog djela prof. Branka Okmace

Simfonijski orkestar i mješoviti zbor Confido vocale & Camerata e.V. iz Dorstena, iz Njemačke i Akademski mješoviti zbor Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održali su zajedno dva koncerta, a prvo djelo u zajedničkoj izvedbi bila je praizvedba oratorijskog djela istarskog kompozitora prof. Branka Okmace - Regina Caeli za simfonijski orkestar i zbor.

Oratorij "Za križen" u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice

U sklopu drugog dana duhovno-kulturnoga triptiha u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima, u subotu 15. listopada, održan je koncertni oratorij ''Za križen'' u izvedbi župnoga zbora ''Sveta Cecilija'' župe Uznesenja Marijina iz Jelse na otoku Hvaru, autora i istovremeno voditelja i dirigenta Slavka Reljića, povjerenika za liturgijsku glazbu Hvarske biskupije. Prisutan je bio i križevački vladika mons. Milan Stipić.

Spomen-medalja 25. obljetnice nadbiskupske službe kardinala Bozanića

Na kraju koncerta „Iubili sonus“ održanog u ponedjeljak 3. listopada 2022. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predstavio je spomen-medalju 25. obljetnice nadbiskupske službe zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

1 2 3 16