Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: konferencija-katolickih-biskupa-sjedinjenih-drzava-usccb

Papa: Polarizacija nije katolička, dijalog je jedini put

Papa Franjo dao je ekskluzivni intervju za isusovački časopis „America Magazine”, objavljen ponedjeljak 28. studenog, u kojem odgovara na brojna pitanja, uključujući teme koje se tiču ​​SAD-a, crkvenih pitanja, društvenih pitanja, rata u Ukrajini, odnosa Vatikana s Kinom i njegovog pontifikata, piše Vatican News.

Izjava američkih biskupa u povodu Bidenove inauguracije

Predsjednik Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Država (USCCB) nadbiskup Los Angelesa José Horacio Gómez Velasco uputio je u ime biskupa priopćenje u povodu inauguracije 46. američkog predsjednika Joseha R. Bidena, u srijedu 20. siječnja.

Američki biskupi o izvještaju o slučaju McCarrick

Katolički biskupi u Sjedinjenim Američkim Državama reagirali su na izvještaj Državnog tajništva o bivšem američkom kardinalu Theodoru Edgaru McCarricku objavljen u Vatikanu u utorak 10. studenoga, objavila je Catholic News Agency, a prenio portal Bitno.

Brazil: Organizacija koja promiče pobačaj ne smije se nazivati katoličkom

U Brazilu je drugostupanjski sud u São Paolu u četvrtak 29. listopada naložio nevladinoj organizaciji „Katolici za pravo odlučivanja“ (Católicas pelo Direito de Decidir) koja se zalaže za pobačaj, uklanjanje katoličkog predznaka iz imena, priopćila je Zaklada Ordo Iuris – Institut za pravnu kulturu.