Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: konferencija-ljudsko-bratstvo-temelj-mira-i-stabilnosti-u-svijetu

Nuncij Lingua: Jedini prihvatljivi fundamentalizam jest radikalizam ljubavi

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua sudjelovao je u utorak 4. veljače na otvorenju konferencije o međureligijskom i multietničkom dijalogu „Ljudsko bratstvo – temelj mira i stabilnosti u svijetu“ u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Lige muslimanskog svijeta i Hrvatske biskupske konferencije istaknuvši kako nasilje isključuje razum jer oni koji koriste nasilje strahuju od istine i nameću svoja uvjerenja ili politička stajališta te djeluju prema zakonima džungle, umjesto ljudske koegzistencije.

Pozdrav predsjednika Hrvatske biskupske konferencije zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića na konferenciji „Ljudsko bratstvo – temelj mira i stabilnosti u svijetu“

U Zagrebu je u utorak 4. veljače počela konferencija međureligijskog i multietničkog dijaloga „Ljudsko bratstvo – temelj mira i stabilnosti u svijetu“ u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Lige muslimanskog svijeta i Hrvatske biskupske konferencije. Dvodnevna konferencija okuplja predstavnike vjerskih zajednica iz cijelog svijeta, a održava se u okviru programa predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.