Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: konferencija

Sastanak povodom organizacije konferencije “Žene u migracijama”

U zgradi Hrvatske biskupske konferencije na zagrebačkom Ksaveru u srijedu 26. svibnja održan je sastanak državnog tajnika Ministarstva unutarnjih poslova za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove Žarka Katića s predstavnicima Hrvatskog Caritasa: fra Tomislavom Glavnikom, ravnateljem i Suzanom Borko, zamjenicom ravnatelja.

Papa: Ukrajina i Sirija ujedinjene u boli, Crkva sije nadu

Papa Franjo uputio je pismo sudionicima konferencije „Crkva, Dom ljubavi – sinodalnost i koordinacija“ koja je započela 15. ožujka u Damasku te podsjetio kako nitko ne zaboravlja patnju Sirije te da sinodalnost potiče na ljubav prema Crkvi, izvijestio je Vatican News.

Predstavljena prva znanstvena knjiga Siniše Kovačića „Online novinarstvo“

U sklopu održavanja Međunarodne znanstveno-stručne konferencije iz područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija PR @ Media Days Mostariensis  u Mostaru je u srijedu 17. studenog predstavljena prva znanstvena knjiga i sveučilišni udžbenik doc. dr. Siniše Kovačića „Online mediji – služenje javnosti ili podilaženje publici“ u izdanju Hrvatske sveučilišne naklade i Sveučilišta u Mostaru.

Kardinal Parolin: Nuklearno razoružanje je moralni i humanitarni imperativ

Državni tajnik Svetog Oca kardinal Pietro Parolin govorio je na konferenciji o razoružanju održanoj u srijedu 17. studenoga u Asizu, koju je potaknuo Odbor za civilizaciju ljubavi, ponovno iznijevši Papinu ideju o pretvaranju sredstava za oružje u fond za suzbijanje siromaštva i poticanja razvoja, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Hrvatska paneuropska unija: Europa treba imati svoju zajedničku vanjsku politiku, sigurnosnu strategiju i zajedničku obranu

Europa u multipolarnom svijetu treba imati svoju jasnu poziciju, treba biti neovisna i moći braniti svoje interese, treba imati svoju zajedničku vanjsku politiku, sigurnosnu strategiju, zajedničku obranu, treba nastaviti proces proširenja, treba dati veću važnost Europskom parlamentu – to su samo neki od zaključaka godišnje međunarodne konferencije Hrvatske paneuropske unije pod nazivom „Europska unija u svijetu: prošlost, sadašnjost i budućnost“, koja se u petak i subotu, 22. i 23. listopada, održavala u Zagrebu, navodi se u priopćenju Hrvatske paneuropske unije.

U Varšavi započela konferencija o zaštiti djece i ranjivih odraslih osoba od zlostavljanja

Pozivom na zajedničko zauzimanje cijele Crkve u nedjelju, 19. rujna popodne u Varšavi je započela međunarodna konferencija o zaštiti djece i ranjivih odraslih osoba u Crkvama Srednje i Istočne Europe. Na skupu, koji su organizirali Papinsko povjerenstvo za zaštitu maloljetnika i Poljska biskupska konferencija o temi „Naše zajedničko poslanje u zaštiti djece Božje“, i koji traje do 22. rujna, okupili su se biskupi, svećenici, poglavari muških i ženskih redovničkih zajednica, psihoterapeuti i stručnjaci vjernici laici.

Ususret konferenciji „Laudato si' – prema klimatskoj i društvenoj pravdi“

Na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u srijedu 2. lipnja, uoči održavanja međunarodne znanstveno-stručne konferencije „Laudato si' – prema klimatskoj i društvenoj pravdi“, susreli su se rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić.

Konferencija o migrantima u Bosni i Hercegovini

Caritas Italije u rujnu zajedno s Caritasom Bosne i Hercegovine organizira ovogodišnju konferenciju u Sarajevu vezano za migracije u i preko Bosne i Hercegovine, te iz Bosne i Hercegovine. Konferencije pod nazivom „MIGRAMED“ svake godine organizira Caritas Italije u nekoj od zemalja Sredozemlja na kojoj sudjeluju predstavnici nacionalnog i više od pedeset nad/biskupijskih Caritasa iz Italije kako i nacionalni i nad/biskupijski Caritasi zemlje domaćina uz druge pozvane goste.

Biskup Škvorčević: Katolici i muslimani u Hrvatskoj pred izazovom bratstva

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog požeški biskup Antun Škvorčević održao je izlaganje „Katolici i muslimani u Hrvatskoj pred izazovom bratstva“ prvoga dana konferencije međureligijskog i multietničkog dijaloga „Ljudsko bratstvo – temelj mira i stabilnosti u svijetu“ u utorak 4. veljače u hotelu Westin u Zagrebu.

1 2 3 4