Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kongres

Papa: Laici nisu „gosti“ u Crkvi; treba ih više cijeniti u njihovim vještinama

Sveti Otac primio je u subotu 18. veljače u audijenciju predsjednike i referente vijećā za laike biskupskih konferencija, sudionike konferencije „Pastiri i vjernici laici – pozvani na zajednički hod“ koju je organizirao Dikasterij za laike, obitelj i život. Na kongresu su sudjelovali i hrvatski predstavnici, predsjednik Vijeća za laike HBK dubrovački biskup Roko Glasnović i tajnica Ureda za laike Marija Žebec.

Papa: Kulturna dobra važan su doprinos za vjeru

Papa Franjo uputio je poruku sudionicima kongresa posvećenog kulturnim dobrima instituta posvećenih života, koji promiče Kongregacija za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života i Papinsko vijeće za kulturu uz suradnju Talijanske biskupske konferencije, Papinskog sveučilišta Gregoriana i Sveučilišta u Bologni, prenosi Vatican News.

Papa sudionicima Indonezijskoga misijskog kongresa: Kršćanin ide uvijek naprijed

Papa Franjo se ponovno osvrnuo na krštenje i na poslanje kršćana, u video-poruci koja je objavljena 1. kolovoza u Jakarti, u Indoneziji, tijekom otvaranja Nacionalnoga misijskog kongresa koji će završiti 4. kolovoza. Papa u poruci razmišlja o temi kongresa koja glasi „Kršten i poslan“, izvijestio je Vatican News.

Papa: Neka religije budu čuvari bratstva

Govor pape Franje na na međunarodnoj međuvjerskoj konferenciji o „Ljudskom bratstvu“ u kulturnom centru „Founder’s Memorial“ u Abu Dhabiju u ponedjeljak 4. veljače 2019. (šira verzija)