Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: korizmena-tribina

Druga korizmena tribina pod vodstvom prof. dr. Valerija Vrčeka

„Kemijsko nasilje nad ljudskim pravima“ naslov je druge korizmene tribine koja se 11. ožujka održala u ciklusu na temu „Laudato si’ – o brizi za zajednički dom“. Tribinu je organizirao Institut za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II.“, održala se u pastoralnim prostorima pri Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku, a o temi je govorio prof. dr. Valerije Vrček, dipl. inž. med. biokemije, predstojnik Zavoda za organsku kemiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uz moderiranje mr. Igora Jakobfija.

Tribina: „Arhitekt–Bog–fizičar“

U dvorani „Blaženi Alojzije kardinal Stepinac“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u četvrtak 5. ožujka održana je korizmena tribina pod naslovom „Arhitekt–Bog–fizičar“. Svećenik i arhitekt Željko Nestić te svećenik i fizičar Marko Čolić bili su gosti sveučilišnoga kapelana Odilona Singboa.

Zlatko Dalić i Miroslav Ćiro Blažević: "Dati najbolje od sebe"

Na sedmoj i posljednjoj tribini ovogodišnjeg korizmenog ciklusa posvećenog temi "Zašto vjerovati?" koji se održava u dominikanskom samostanu bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Pešćenici, 17. travnja o temi "Dati najbolje od sebe", govorili su izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i bivši izbornik Miroslav Ćiro Blažević.

Korizmena tribina u Požegi

U Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi u četvrtak 4. travnja održana je četvrta korizmena Tribina četvrtkom na kojoj je gostovao prof. dr. sc. Mladen Parlov, svećenik Splitske nadbiskupije i pročelnik Katedre povijesti kršćanske literature i kršćanskog nauka na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Dr. Parlov je govorio o temi „Računati s Bogom u obiteljskom životu“.

Korizmena tribina u Hrnetiću o „Dostojanstvu ljudske osobe“

Zbog velikog broja zainteresiranih, druga korizmena tribina u Hrnetiću pod naslovom „Dostojanstvo ljudske osobe“ koju je održao vlč. Leonardo Šardi, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom Varaždinske biskupije, umjesto u dvorani pastoralnog centra Hrvatskih mučenika održana je u prepunoj istoimenoj crkvi u nedjelju 17. ožujka.

Održana prva korizmena tribina u Gorici

Imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović održao je prvu korizmenu tribinu u starom župnom dvoru u Gorici u petak 15. ožujka. Tema tribina bila je „Zagledani u ljubav raspetu“.

Korizmena tribina “Tijelo u Svetom pismu”

Na prvoj korizmenoj tribini u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ u srijedu 13. ožujka u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek prof. dr. Karlo Višaticki, predavač pri Katedri Svetog pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, govorio je o temi „Tijelo u Svetom pismu“.