Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: koronavirus-hr

Omogućena chatbot komunikacija korisnika i HZJZ-a

U subotu 4. travnja, kako javlja koronavirus.hr, službena stranica Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu, uvedena chatbot aplikacija za javnost koja olakšava rad epidemologa i drugih zdravstvenih stručnjaka.

Civilni stožer: Ukupno dosad 713 osoba zaraženih koronavirusom

Trenutno je potvrđeno ukupno 713 osoba zaraženih koronavirusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je šest osoba preminulo. Sve pozitivne osobe Zagrebačke županije pribrojene su u broj pozitivno testiranih u Gradu Zagrebu, objavljeno je na mrežnoj stranici koronavirus.hr.

Što znači samoizolacija i kako je provoditi?

Trenutačno su mjere samoizolacije određene za 9000 ljudi u Hrvatskoj. Pažljivo proučite upute o samoizolaciji i pridržavajte ih se jer time štitite sebe i druge, objavljeno je na mrežnoj stranici koronavirus.hr. AŽURIRANO 29. ožujka: Pod mjerama samoizolacije trenutačno se nalazi 9598 osoba.

Popis online kulturnog sadržaja

Ministarstvo kulture donosi popis kulturnih sadržaja koji su dostupni online, objavljeno je 27. ožujka na mrežnoj stranici koronavirus.hr.

Ukupno dosad 442 osobe zaražena koronavirusom

Trenutno je potvrđeno ukupno 442 osobe zaražene koronavirusom, a 22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice te je obavljeno 3618 testiranja, objavljeno je u srijedu 25. ožujka na mrežnoj stranici koronavirus.hr.

Hrvatska do sada dobila međunarodnu pomoć od sedam zemalja

Nakon potresa koji je u nedjelju 22. ožujka pogodio zagrebačko područje kao i zbog pojave koronavirusa, Republika Hrvatska je zatražila međunarodnu pomoć od Mehanizma civilne zaštite EU putem Zajedničkog komunikacijskog i informacijskog sustava za hitne situacije (CECIS-a), objavljeno je u srijedu 25. ožujka na mrežnoj stranici koronavirus.hr.