Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kotorska-biskupija

Nadbiskup Paul Richard Gallgher posjetio Kotorsku biskupiju

U sklopu državnog posjeta Crnoj Gori tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup Paul Richard Gallagher pohodio je u subotu 23. ožujka katoličku zajednicu na području Kotorske biskupije i Barske nadbiskupije, izvijestila je Kotorska biskupija.

Nadbiskup Gallagher putuje u Crnu Goru

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup Paul Richard Gallagher boravit će od 21. do 24. ožujka u Crnoj Gori gdje će se susresti s predstavnicima vlasti, katoličkom zajednicom te sudjelovati na otvaranju zasjedanja Mješovitoga povjerenstva za provedbu Temeljnog ugovora sa Svetom Stolicom, prenosi Vatican News.

Vanjska proslava sv. Tripuna u Kotoru

Središnji događaj višednevnih Svečanosti sv. Tripuna, zaštitnika Kotora i Kotorske biskupije bila je vanjska proslava održana u nedjelju 4. veljače. Središnje misno slavlje predvodio je dubrovački biskup Roko Glasnović u zajedništvu s brojnim nadbiskupima, biskupima i svećenicima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, objavljeno je na stranici Kotorske biskupije.

Oproštajna misa zahvalnica mons. Ivana Štironje

Mons. Ivan Štironja, imenovani biskup Porečke i Pulske biskupije, slavio je u subotu, 4. ožujka u kotorskoj katedrali Sv. Tripuna oproštajnu misu zahvalnicu za dvogodišnju biskupsku službu u Kotorskoj biskupiji, objavljeno je na stranici Kotorske biskupije.

Vanjska proslava Tripundana u Kotoru

Svečanu pontifikalnu misu vanjske proslave sv. Tripuna u nedjelju 5. veljače u Kotoru predslavio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije splitsko-makarski nadbiskup Dražen Kutleša, objavljeno je na mrežnoj stranici Kotorske biskupije.

1 2 3 5