Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kotorska-biskupija

U Kotoru proslavljen blagdan bl. Ozane Kotorke

Blagdan blažene Ozane Kotorke, dominikanske trećoretkinje, rekluze, suzaštitnice Kotora i Kotorske biskupije, svečano je proslavljen u srijedu 27. travnja u Kotoru, izvijestili su iz Kotorske biskupije.

Kotorski biskup Štironja: Povrat imovine je osjetljivo i važno pitanje

U povodu svetkovine Uskrsa crnogorske dnevne novine Dan objavile su intervju s kotorskim biskupom Ivanom Štironjom u kojemu je, među ostalim govorio o vjerskom životu u Kotoru, statusu rimokatolika u Crnoj Gori, suradnji s drugim vjerskim zajednicama te povratu imovine Kotorskoj biskupiji.

Križni put mladih u Stolivu

Križni put mladih u Stolivu – hodočašće usponom od Donjeg Stoliva do starog naselja Gornjeg Stoliva na obroncima Vrmca – održan je u subotu 9. travnja, izvijestili su iz Kotorske biskupije.

Korizmena duhovna obnova svećenika i redovnica Kotorske biskupije

Korizmena duhovna obnova redovnica i svećenika Kotorske biskupije održana je u srijedu, 6. travnja u Kotoru te je ujedno obilježen Dan posvećenog života koji se u toj biskupiji tradicionalno slavi u korizmi, objavljeno je na službenoj stranici Kotorske biskupije.

Homilija nadbiskupa Vukšića na proslavi sv. Tripuna, zaštitnika Kotora i Kotorske biskupije

U okviru svečanosti u čast sv. Tripuna, zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije, u nedjelju, 6. veljače 2022. vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić, i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, održao je homiliju na misnome slavlju, kojim je predsjedao kardinal Blase Joseph Cupich, u Kotoru naslovljenu „Sveti Tripun: Sadašnje patnje nisu ništa prema budućoj slavi“. Homiliju nadbiskupa Vukšića prenosimo u cijelosti.

Liturgijska proslava Tripundana

Kotorska Crkva ovih dana brojnim svečanostima koje su počele 27. siječnja (na Lode), proslavlja svog nebeskog zaštitnika sv. Tripuna mučenika. Liturgijski se svetkovina zaštitnika grada i biskupije u Kotoru slavi 3. veljače, te su tom prigodom slavljene dvije mise, objavljeno je na mrežnoj stranici Kotorske biskupije.

Svečana večernja uoči blagdana sv. Tripuna

Uoči liturgijske proslave sv. Tripuna, zaštitnika Kotora i Kotorske biskupije, na Kandeloru (Svijećnicu) 2. veljače slavljena je blagdanska misa, a u večernjim je satima održan jedinstveni obred kojim se kotorska Crkva s pravom ponosi budući da ga je jedina na području Jadrana sačuvala. Naime, radi se o zajedničkoj molitvi Časoslova – pjevanoj Večernjoj i Službi čitanja tijekom koje se kade svete relikvije.

Proglas proslave svetkovine sv. Tripuna

Kotorski biskup Ivan Štironja uputio je u četvrtak, 13. siječnja 2022. godine proglas u povodu nadolazeće proslave svetkovine sv. Tripuna, zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije.

1 2 3 4