Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krcka-biskupija

Jesenski susret vjeroučitelja Krčke biskupije

Susret vjeroučitelja, vjeroučiteljica i odgojiteljica u vjeri Krčke biskupije, ujedno Županijsko stručno vijeće za vjeroučitelje, održan je u subotu 24. rujna u Oazi Kraljice mira župe Krk.

Dijamantni jubilej biskupa Valtera Župana

Umirovljeni krčki biskup Valter Župan proslavio je u nedjelju, 3. srpnja u župnoj crkvi sv. Nikole u Ćunskom na otoku Lošinju, svojoj rodnoj župi, 60. obljetnicu svećeničkog ređenja.

Na Krku proslavljena svetkovina sv. Kvirina

Krčka biskupija proslavila je u subotu 4. lipnja svečanim misnim slavljem svetkovinu svog nebeskog zaštitnika sv. Kvirina u Krčkoj katedrali. Euharistijsko slavlje predslavio je riječki nadbiskup metropolit Ivan Devčić.

Misa Večere Gospodnje u krčkoj katedrali

Predvodeći koncelebrirano misno slavlje Večere Gospodnje, na Veliki četvrtak navečer, 14. travnja, krčki biskup mons. Ivica Petanjak započeo je liturgijsku proslavu Vazmenog trodnevlja u krčkoj katedrali.

Održan preduskrsni plenarni svećenički sastanak u Krku

U Krku je u srijedu 6. travnja održan preduskrsni plenarni svećenički sastanak, koji je uz biskupa ordinarija Ivicu Petanjka i biskupa u miru Valtera Župana okupio svećenike, redovnike, bogoslove i novake Krčke biskupije. Gost predavač bio je riječki nadbiskup koadjutor i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj Mate Uzinić, izvijestili su iz Biskupije Krk.

Misa zadušnica i sprovod vlč. Nikole Ilijića u Omišlju

Krčki biskup Ivica Petanjak je u ponedjeljak 7. ožujka, u crkvi Uznesenja Marijina u Omišlju, predvodio misu zadušnicu za svećenika vlč. Nikolu Ilijića koji je preminuo u četvrtak 3. ožujka, u 86. godini života i 61. godini svećeništva.

1 2 3 4