Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krcka-biskupija

Misa Večere Gospodnje u krčkoj katedrali

Predvodeći koncelebrirano misno slavlje Večere Gospodnje, na Veliki četvrtak navečer, 14. travnja, krčki biskup mons. Ivica Petanjak započeo je liturgijsku proslavu Vazmenog trodnevlja u krčkoj katedrali.

Održan preduskrsni plenarni svećenički sastanak u Krku

U Krku je u srijedu 6. travnja održan preduskrsni plenarni svećenički sastanak, koji je uz biskupa ordinarija Ivicu Petanjka i biskupa u miru Valtera Župana okupio svećenike, redovnike, bogoslove i novake Krčke biskupije. Gost predavač bio je riječki nadbiskup koadjutor i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj Mate Uzinić, izvijestili su iz Biskupije Krk.

Misa zadušnica i sprovod vlč. Nikole Ilijića u Omišlju

Krčki biskup Ivica Petanjak je u ponedjeljak 7. ožujka, u crkvi Uznesenja Marijina u Omišlju, predvodio misu zadušnicu za svećenika vlč. Nikolu Ilijića koji je preminuo u četvrtak 3. ožujka, u 86. godini života i 61. godini svećeništva.

Preminuo vlč. Nikola Ilijić

Umirovljeni svećenik Krčke biskupije Nikola Ilijić preminuo je 3. ožujka u Rijeci, u 86 godini života i 61. godini svećeništva.

Dan posvećenog života u Krku

Susret redovnika i redovnica s područja Krčke biskupije održan je na spomendan sv. Agate, djevice i mučenice, 5. veljače u biskupskom domu i katedrali u Krku.

Vjeroučitelji Riječke nadbiskupije uputili krčkom biskupu pismo sućuti u povodu smrti vlč. Antona Peranića

U povodu smrti vlč. Antona Peranića, župnika u Korniću, koji je 9. prosinca preminuo u KBC Rijeka, vjeroučitelji, župni katehete i katehistica te odgojiteljice u vjeri Riječke nadbiskupije, s predstojnicom Katehetskog ureda Ksenijom Rukavina Kovačević, uputili su u četvrtak 9. prosinca brzojav sućuti krčkom biskupu mons. dr. Ivici Petanjku. Pismo sućuti prenosimo u cijelosti.

1 2 3 4