Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krcka-biskupija

U Malom Lošinju kršteno četvrto dijete u obitelji Slavena i Martine Zadro

Župnik župe Rođenja Blažene Djevice Marije iz Malog Lošinja na otoku Lošinju, don Robert Zubović, na svečanom župnom misnom slavlju u nedjelju 22. kolovoza krstio je malog Mihaela, četvrto dijete u obitelji Slavena i Martine Zadro te malu Mašu-Mariju, drugo dijete u obitelji Saše i Sabine Španjol.

Biskup Košić zahvalio Krčkoj biskupiji i dominikankama za iskazanu solidarnost

Sisački biskup Vlado Košić slavio je u ponedjeljak 9. kolovoza u kapeli kampa „Oaza Kraljice mira“ na Krku misu kojom je želio zahvaliti Krčkoj biskupiji i dominikankama koje su u Orebiću od 26. lipnja do 3. kolovoza primile u četiri skupine ukupno 80 mladih s područja Sisačke biskupije stradale u potresu.

Nakon 72 godine vraćene župne matične knjige Krčkoj biskupiji

Ministar pravosuđa i uprave Republike Hrvatske dr. sc. Ivan Malenica i krčki biskup mons. dr. Ivica Petanjak su u petak 21. svibnja u dvorani Biskupskog doma u Krku supotpisali zapisnik o primopredaji crkvenih matičnih knjiga Biskupiji Krk na temelju članka 13. stavka 5. Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske o suradnji na području odgoja i kulture i članka 2. Sporazuma o povratu crkvenih Matičnih knjiga rođenih, vjenčanih i umrlih, stanja duša, ljetopisa i drugih knjiga koje su u vrijeme komunističkog režima nezakonito oduzete Katoličkoj Crkvi, sklopljenog 13. listopada 2005. između Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske biskupske konferencije.

Hodočašće vjernika Krčke biskupije Gospi Trsatskoj

Unatoč lošim vremenskim uvjetima, otočani su u nedjelju 11. listopada hodočastili Majci Božjoj Trsatskoj predvođeni krčkim biskupom mons. dr. Ivicom Petanjkom i mnogobrojnim svećenicima Krčke biskupije. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je mons. Petanjak koji je prije mise s vjernicima u trsatskoj bazilici sudjelovao na molitvi krunice.

Ljetovanje bogoslova Krčke biskupije

Po završetku svake akademske godine, bogoslovi Krčke biskupije okupljaju se na nekom od naših otoka kako bi i u ljetne dane bili zajedno. Geslo ovogodišnjeg ljetovanja bilo je „Budući pastiri na otoku koji žudi za Njegovim naukom“. Tako su trojica bogoslova Krčke biskupije: Andrija Živković, 6. godina, Zoran Maričević, 3. godina i Marko Mikić, 1. godina, zajedno s krčkim biskupom Ivicom Petanjkom i voditelj ovogodišnjeg ljetovanja vlč. Sašom Ilijićem, od subote 1. do srijede 5. kolovoza boravili u Cresu i posjećivali župe sjevernog dijela Creskog dekanata.

1 2 3