Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krcka-biskupija

Održan susret župnih zborova otoka Krka

U krčkoj katedrali je u subotu 19. studenog održan susret župnih zborova otoka Krka o blagdanu svete Cecilije, zaštitnice crkvenih pjevača, pod nazivom Cantantibus organis u organizaciji odjela za crkvenu glazbu i kulturnu baštinu Biskupije Krk.

U Krku otvoren međunarodni znanstveni skup „Glagoljaštvo – baština, tradicija, inovacija“

U 2022. godini obilježavaju se dvije značajne i visoke obljetnice – 120 godina utemeljenja Staroslavenske akademije u Krku i 70 godina od utemeljenja njezina slijednika Staroslavenskog instituta u Zagrebu, središnje hrvatske akademske ustanove za istraživanje hrvatskog glagoljaštva i hrvatske glagoljice te je stoga organiziran međunarodni znanstveni skup pod nazivom „Glagoljaštvo – baština, tradicija, inovacija“ koji je otvoren u četvrtak 20. listopada u crkvi Sv. Kvirina u Krku.

Jesenski plenarni svećenički sastanak u Krku

U Krku je u srijedu 12. listopada održan jesenski plenarni svećenički sastanak koji je uz krčkog biskupa Ivicu Petanjka i umirovljenog biskupa Valtera Župana okupio većinu svećenika i redovnika biskupije te krčke bogoslove.

Hodočašće Krčke biskupije Majci Božjoj Trsatskoj

Tradicionalno hodočašće vjernika Krčke biskupije Gospi Trsatskoj na drugu nedjelju listopada održalo se i ove godine, u nedjelju 9. listopada, sada već po 30. put. Predvođeni krčkim biskupom Ivicom Petanjkom i svojim svećenicima, vjernici su se okupili u perivoju svetišta u kojem se slavila svečana misa, a prije toga molila se Gospina krunica dok su vjernici imali prigodu pristupiti i sakramentu pomirenja.

Jesenski susret vjeroučitelja Krčke biskupije

Susret vjeroučitelja, vjeroučiteljica i odgojiteljica u vjeri Krčke biskupije, ujedno Županijsko stručno vijeće za vjeroučitelje, održan je u subotu 24. rujna u Oazi Kraljice mira župe Krk.

Dijamantni jubilej biskupa Valtera Župana

Umirovljeni krčki biskup Valter Župan proslavio je u nedjelju, 3. srpnja u župnoj crkvi sv. Nikole u Ćunskom na otoku Lošinju, svojoj rodnoj župi, 60. obljetnicu svećeničkog ređenja.

1 2 3 5