Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krcki-biskup-ivica-petanjak

Održan preduskrsni plenarni svećenički sastanak u Krku

U Krku je u srijedu 6. travnja održan preduskrsni plenarni svećenički sastanak, koji je uz biskupa ordinarija Ivicu Petanjka i biskupa u miru Valtera Župana okupio svećenike, redovnike, bogoslove i novake Krčke biskupije. Gost predavač bio je riječki nadbiskup koadjutor i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj Mate Uzinić, izvijestili su iz Biskupije Krk.

Sabor biskupa Riječke metropolije

Sabor biskupa Riječke metropolije održan je na svetkovinu Blagovijesti, u petak 25. ožujka, u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću, pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa i metropolita Ivana Devčića.

Susret biskupijskih ravnatelja Papinskih misijskih djela

U sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u četvrtak 16. rujna, na poziv nacionalne ravnateljice Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj s. Ivane Margarin, održan je susret biskupijskih ravnatelja PMD-a, priopćili su iz Nacionalnog misijskog ureda.

Monaško posvećenje kod benediktinki u Rabu

Krčki biskup Ivica Petanjak u petak 16. travnja predslavio je misu s obredom monaškog posvećenja benediktinke Jagode s. Marije Gertrude Sirovice u samostanskoj crkvi sv. Andrije u Rabu.

U Krku proslavljena 100. obljetnica rođenja za nebo biskupa Mahnića

U krčkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije euharistijom koju je predslavio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, na treću nedjelju došašća, 13. prosinca, proslavljena je 100. obljetnica rođenja za nebo sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića.

1 2