Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krist-kralj

U Varaždinu počele pripreme za pokretanje trajnog euharistijskog klanjanja

Na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja, 20. studenoga varaždinski biskup Bože Radoš predvodio je misu u župnoj crkvi Sv. Nikole u Varaždinu. Potom je predavanje i svjedočanstvo održala Nada Burum, koordinatorica Trajnog euharistijskog klanjanja u Dubrovniku i promotorica Trajnog euharistijskog klanjanja u Hrvatskoj.

Misa na 61. godišnjicu smrti Ive Mašine, žrtve bogoljublja i domoljublja

Na spomen 61. godišnjice smrti Ive Mašine, žrtve bogoljublja, čovjekoljublja i domoljublja i naslovnika zadarske katoličke osnovne škole, zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić predvodio je misno slavlje u župnoj crkvi Gospe od Ružarija u Preku na svetkovinu Krista Kralja u nedjelju 20. studenoga.

Papa: Moramo postati sluge da bismo s Isusom kraljevali

Na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 20. studenoga, papa Franjo predvodio je euharistijsko slavlje u katedrali Marijina Uznesenja u Astiju, u talijanskoj regiji Pijemont, gdje boravi u dvodnevnom posjetu. Donosimo naglaske iz Papine homilije u kojoj je govorio o spasenju koje nam je Isus donio svojom smrću i paradoksu križa.

Vatikan: Papin nedjeljni nagovor

Današnja svetkovina Krista Kralja, kojom završava liturgijska godina, podsjeća nas da se stvoreni svijet ne razvija slučajno, već ide prema konačnom cilju konačne manifestacije Krista, Gospodara povijest i svega storenoga – istaknuo je papa Franjo u svom nedjeljnom nagovoru okupljenim vjernicima na Trgu sv. Petra, te primijetio kako će povijest završiti Njegovim vječnim kraljevstvom o kojem govori današnji odlomak Ivanova Evanđelja.