Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kriz

Križ Susreta hrvatske katoličke mladeži u Velikoj Trnovitici

Svečano misno slavlje s prijenosom križa Susreta hrvatske katoličke mladeži u nedjelju 13. veljače u Župi sv. Martina u Velikoj Trnovitici predvodio je vlč. Luka Premelč, odgojitelj u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Krunoslavom Brunovićem.

Križ SHKM-a pohodio Župu Pohoda Blažene Djevice Marije u Garešnici

Križ Susreta hrvatske katoličke mladeži su na blagdan Svijećnice, u srijedu 2. veljače 2022. u Župu Svih Svetih u Velikim Zdencima donijeli vatrogasci, a mladi su ga u nedjelju 6. veljače prenijeli u Župu Pohoda Blažene Djevice Marije u Garešnici, izvijestili su iz Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Mladi Garešničkog dekanata preuzeli križ Susreta hrvatske katoličke mladeži

Mladi iz Župe sv. Josipa u Grubišnom Polju primili su križ Susreta hrvatske katoličke mladeži na misnom slavlju u nedjelju 30. siječnja koje je predvodio povjerenik za pastoral mladih Bjelovarsko-križevačke biskupije preč. Zoran Grgić u zajedništvu s domaćim župnikom i dekanom Garešničkog dekanata preč. Većeslavom Magićem.

Pripremni dokument Biskupske sinode "Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje"

U listopadu 2021. započinje crkveni hod Sinode posvećene sinodalnosti u Crkvi. Svečani početak je 9./10. listopada u Rimu, a 17. listopada u svakoj partikularnoj Crkvi. Temeljna etapa bit će proslava XVI. redovne opće skupštine Biskupske sinode, u listopadu 2023. , nakon koje će uslijediti etapa provedbe, koja će ponovno uključiti partikularne Crkve. Donosimo u nastavku u cijelosti Pripremni dokument te Biskupske sinode.

1 2 3 5