Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizarice

Predavanje o Sinodi milosrdnim sestrama Svetoga Križa

Ususret Danu posvećenoga života, a u okviru trajne formacije sestara đakovačke regije, Povjerenstvo za osobe posvećenoga života organiziralo je i ove godine susret u samostanu milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu. Predavanje i raspravu u petak, 19. siječnja vodio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Preminula s. Gracijana (Ana) Matozan

Redovnica Družbe milosrdnih sestara Svetoga Križa s. Gracijana (Ana) Matozan, rodom iz Sratoka – Split, preminula je okrijepljena svetim sakramentima 5. kolovoza 2023. u Đakovu, u 88. godini života i 67. godini redovništva.

Prvi zavjeti milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu

S. Valentina Ukaj, s. Amadea Birovljević i s. Klara Adžijević položile su prve zavjete u ruke provincijske poglavarice Družbe milosrdnih sestara Svetoga Križa s. Valerije Široki, tijekom mise koju je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu.

Milosrdna sestra Svetoga Križa iz Hrvatske u misiji na Lampedusi

Na poziv pape Franje i Međunarodne unije viših redovničkih poglavara (International Union of Superiors General – UISG) iz Rima, i prema njihovom međukongregacijskom projektu za djelovanje u misiji među migrantima na Lampedusi, Sicilija, odgovorila je i Družba milosrdnih sestara Svetoga Križa iz Hrvatske te prepoznala taj projekt kao odgovor na poruku koju je ostavio u baštinu sestrama o. Teodozije Florentini, utemeljitelj družbe: „Potreba vremena, volja je Božja.“

1 2 3 4