Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizevacka-eparhija

Odredbe i preporuke za Križevačku eparhiju o vjerskim okupljanjima

Uz Pismo biskupâ Hrvatske biskupske konferencije, a u vidu pomoći svećenicima u sprječavanja zaraze i zaštite zdravlja ljudi na temelju specifičnih mjera koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, mons. Milan Stipić donio je odredbe i preporuke za Križevačku eparhiju.

Mons. Stipić: Susret s Kristom u potpunosti mijenja čovjeka

Apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, na Cvjetnu nedjelju 5. travnja služio je Božansku liturgiju sv. Ivana Zlatoustoga i blagoslovio maslinove grančice u kapeli grkokatoličkog manastira Pokrova presvete Bogorodice u Kričkama u Dalmaciji.

Križevačka eparhija proslavila nebeske zaštitnike

U katedrali Presvete Trojice u Križevcima u četvrtak 30. siječnja svečanom liturgijom koju je služio apostolski administrator mons. Milan Stipić, proslavljen je blagdan sveta Tri svetitelja Bazilija Velikoga, Grgura Bogoslova i Ivana Zlatoustog, zaštitnika Križevačke eparhije.

Mons. Milan Stipić: "Mi nismo muzej već živa Crkva ovoga vremena i ovoga prostora"

U grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima u službu je uveden imenovani apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić. Arhijerejsku liturgiju sv. Ivana Zlatoustoga u katedrali u Križevcima, u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom i metropolitom kardinalom Josipom Bozanićem i drugim biskupima i svećenicima, predslužio je umirovljeni križevački vladika Nikola Kekić.

Križevačka eparhija proslavila zaštitnike sv. Bazilija Velikog, Grgura Bogoslova i Ivana Zlatoustog

Svečanom božanskom liturgijom sv. Ivana Zlatoustoga u srijedu 30. siječnja u katedrali Presvete Trojice u Križevcima proslavljena je svetkovina sveta Tri Svetitelja Bazilija Velikoga, Grgura Bogoslova i Ivana Zlatoustoga, zaštitnika Križevačke eparhije. Liturgiju je služio križevački vladika Nikola Kekić uz susluženje grkokatoličkih i rimokatoličkih svećenika, a propovijedao je župnik Slavonskog Broda i Andrijevaca o. Aleksandar Hmilj.

Caritasu Križevačke eparhije donacija u vrijednosti 3,8 milijuna kuna

Ravnateljstvo za robne zalihe Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta po odluci Vlade Republike Hrvatske isporučilo je u ponedjeljak 17. prosinca u skladištu Ravnateljstva za robne zalihe u Zaboku, jednokratnu pomoć u prehrambenim i higijenskim proizvodima Caritasu Križevačke eparhije, koja će se iskoristiti za potrebe građana slabijeg imovnog stanja u Republici Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

1 2