Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizevacka-eparhija

O. Ivan Skalivskyi služio božansku liturgiju za poginule vojnike u Ukrajini

Biskupski vikar Križevačke eparhije za raseljene osobe iz Ukrajine u Republici Sloveniji o. Ivan Skalivskyi služio je u utorak, 21. veljače 2024., u crkvi Svetoga Duha u Celju u Sloveniji božansku liturgiju za poginule vojnike u Ukrajini te za mir u Ukrajini, izvijestila je Križevačka eparhija.

Proslava Božića u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

U grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima svečano je proslavljena svetkovina Rođenja Gospoda našega Isusa Krista po tijelu - Božić u ponedjeljak 25. prosinca. Svečana bogoslužja služio je križevački vladika Milan Stipić, izvijestila je Križevačka eparhija.

Djelo Marijino vraća biskupsku rezidenciju i zemlju Križevačkoj eparhiji

Ugovor između križevačkog vladike Milana Stipića i Djela Marijina Centra „Mariapoli“ u Križevcima kojim Djelo Marijino vraća na korištenje prostorije biskupske rezidencije, kurije i imanje oko rezidencije na upravu i korištenje Križevačkoj eparhiji potpisan je u srijedu, 29. studenoga u Biskupskom ordinarijatu Križevačke eparhije, izvijestio je Ured za medije Križevačke eparhije.

Novi ikonostas postavljen u grkokatoličkoj župnoj crkvi u Kaniži

Blagoslovom križevačkoga vladike Milana Stipića i novčanom potporom Ordinarijata Križevačke eparhije te župljana grkokatoličke Župe Rođenja Presvete Bogorodice u Kaniži, u župnoj crkvi je postavljen novi ikonostas, izvijestili su iz Križevačke eparhije.

Vladika Stipić pozvao vjernike na predbožićni post

Povodom početka Božićnoga posta u Grkokatoličkoj Crkvi, križevački vladika Milan Stipić, pozvao je vjernike na post i molitvu kako bi dočekali Božić obnovljena duha porukom „Dočekajmo Božić obnovljena duha“, izvijestila je Križevačka eparhija.

1 2 3 12