Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizevacka-eparhija

Duhovne vježbe klera i bogoslova Križevačke eparhije

Svećenici, đakoni i bogoslovi Križevačke eparhije, njih četrdesetak, zajedno s križevačkim vladikom Milanom Stipićem okupili su se od 30. kolovoza do 2. rujna u biskupskom sjedištu u Križevcima na godišnjim duhovnim vježbama koje ove godine predvodi velečasni Krunoslav Kolar, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i župnik na Kajzerici.

Apostolski nuncij na završetku duhovnih vježbi grkokatoličkog klera u Križevcima

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua pohodio je u četvrtak 1. rujna 2022., kada grkokatolička Crkva slavi početak crkvene godine - Načalo Indikta u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice križevačkoga vladiku Milana Stipića i svećenike, đakone i bogoslove Križevačke eparhije koji su okupljeni na godišnjim duhovnim vježbama u Križevcima.

Sveto trodnevlje u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

Svetkovina Uskrsa ili Pashe Gospodnje svečano je proslavljena u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima, gdje je svete obrede na Veliki četvrtak, petak, subotu i Uskrs služio križevački vladika Milan Stipić, zajedno sa svećenicima, đakonima i monasima.

Svećenici Dalmatinskog vikarijata posjetili ukrajinsku djecu u Korenici

U ranim jutarnjim satima na Veliki utorak 12. travnja župnik Kričaka, Vrlike i Zadra o. Jan Jakubov i župnik Splita o. Zenjo Zastavni uputili su se u Korenicu, gdje se u hotelu „Macola“ i susjednim smještajnim jedinicama nalazi oko 200 izbjeglica iz Ukrajine, izvijestila je Križevačka eparhija.

Grkokatolički svećenici duhovno skrbe za ukrajinske izbjeglice

Svećenici o. Andrij Savjak, župnik Piškorevaca o. Igor Sikora, eparhijski kancelar o. Vladimir Simunović te sestra bazilijanka Veronika Galatan posjetili su u petak 1. travnja ukrajinske izbjeglice u mjestu Višnjica kod Slatine, izvijestili su iz Križevačke eparhija.

Grkokatolici izbjegli iz Ukrajine u Hrvatsku okupljaju se na molitvu

Ukrajinski grkokatolici koji su primorani napustiti svoju ratom poharanu domovinu, dolaze pomalo i u Hrvatsku, a u nedjelju, 13. ožujka kancelar Križevačke eparhije o. Vladimir Simunović zajedno s jerođakonom Antonijom Pajićem pohodio je izbjeglice koji su smješteni u hotelu „Picok“ u Đurđevcu i služio za njih Moleben presvetoj Bogorodici.

1 2 3 8