Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizevacka-eparhija

Sveto trodnevlje u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

Svetkovina Uskrsa ili Pashe Gospodnje svečano je proslavljena u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima, gdje je svete obrede na Veliki četvrtak, petak, subotu i Uskrs služio križevački vladika Milan Stipić, zajedno sa svećenicima, đakonima i monasima.

Svećenici Dalmatinskog vikarijata posjetili ukrajinsku djecu u Korenici

U ranim jutarnjim satima na Veliki utorak 12. travnja župnik Kričaka, Vrlike i Zadra o. Jan Jakubov i župnik Splita o. Zenjo Zastavni uputili su se u Korenicu, gdje se u hotelu „Macola“ i susjednim smještajnim jedinicama nalazi oko 200 izbjeglica iz Ukrajine, izvijestila je Križevačka eparhija.

Grkokatolički svećenici duhovno skrbe za ukrajinske izbjeglice

Svećenici o. Andrij Savjak, župnik Piškorevaca o. Igor Sikora, eparhijski kancelar o. Vladimir Simunović te sestra bazilijanka Veronika Galatan posjetili su u petak 1. travnja ukrajinske izbjeglice u mjestu Višnjica kod Slatine, izvijestili su iz Križevačke eparhija.

Grkokatolici izbjegli iz Ukrajine u Hrvatsku okupljaju se na molitvu

Ukrajinski grkokatolici koji su primorani napustiti svoju ratom poharanu domovinu, dolaze pomalo i u Hrvatsku, a u nedjelju, 13. ožujka kancelar Križevačke eparhije o. Vladimir Simunović zajedno s jerođakonom Antonijom Pajićem pohodio je izbjeglice koji su smješteni u hotelu „Picok“ u Đurđevcu i služio za njih Moleben presvetoj Bogorodici.

Grkokatolici proslavili sv. Antuna Velikog u Kaštu

Župa Kašt proslavila je u nedjelju, 23. siječnja naslovnika župe svečanom liturgijom koju je služio vladika križevački Milan Stipić, zajedno s kancelarom o. Vladimirom Simunovićem, župnikom Radatovića i Metlike o. Ivanom Skalivskyim i đakonom Livijom Marijanom.

1 2 3 8