Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizevacki-vladika-milan-stipic

Slavlje u najstarijoj ukrajinskoj grkokatoličkoj crkvi u Hrvatskoj

U najstarijoj ukrajinskoj grkokatoličkoj crkvi u Hrvatskoj, u mjestu Bukovlje nadomak Slavonskom Brodu, križevački vladika Milan Stipić služio je 9. listopada arhijerejsku liturgiju u povodu blagdana Pokrova presvete Bogorodice kojoj je tamošnja crkva posvećena.

Papa: Kršćanstvo bez križa je svjetovno i besplodno

Papa Franjo predvodio je u utorak, 14. rujna u Prešovu Božansku liturgiju svetog Ivana Zlatoustog. „Ne prihvaćati, odnosno prihvaćati samo riječima, slabog i raspetog Boga, i sanjati o snažnom i pobjedonosnom bogu – to je velika napast. Svjedok koji ima križ u srcu, a ne samo oko vrata, ne gleda nikoga kao neprijatelja, nego u svima vidi braću i sestre za koje je Isus dao svoj život.“

Svetkovina Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom

Na svetkovinu Preobraženja Gospodnjega, u petak 6. kolovoza križevački vladika Milan Stipić služio je svečanu arhijerejsku liturgiju u istoimenoj grkokatoličkoj župnoj crkvi u Jastrebarskom, uz susluženje brojnih grkokatoličkih i rimokatoličkih svećenika i uz sudjelovanje mnoštva vjernika.

Mons. Stipić najavio dolazak čudotvorne ikone Majke Božje Klokočovske u Križevce

U grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima u nedjelju 27. lipnja vjernicima na štovanje bit će izložena čudotvorna ikona Majke Božje Klokočovske, koju slovački grkokatolici nose u Rim da ju predstave papi Franji. Za Hrvatsku katoličku mrežu križevački vladika Milan Stipić osvrnuo se na povijest ikone i molitveni program povodom njezinog dolaska u Hrvatsku.

Spomen proslava grkokatoličke prisutnosti u Vrlici

U Vrlici je u subotu 29. svibnja proslavljen naslovni blagdan grkokatoličke župe Presvete Trojice te je tako nakon više desetljeća obnovljena proslava župnog blagdana. Tom prigodom blagoslovljena je kapelica podignuta na mjestu gdje je nekoć stajala grkokatolička župna crkva.

1 2