Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizevacki-vladika-milan-stipic

Vjernici grkokatoličke župe Pribić proslavili naslovnu svetkovinu Blagovijesti

Na svetkovinu Blagovijesti presvetoj Bogorodici, u ponedjeljak 25. ožujka vjernici istoimene grkokatoličke župe u Pribiću proslavili su župnu svetkovinu. Arhijerejsku božansku liturgiju sv. Ivana Zlatoustog u povijesnoj i slikovitoj neobizantskim stilom ukrašenoj crkvici Blagovijesti služio je križevački vladika Milan Stipić.

Zagreb: Služena liturgija za mir u Ukrajini o drugoj obljetnici rata

Na Drugu nedjelju Velikoga i časnoga posta svete Četrdesetnice 25. veljače, križevački vladika Milan Stipić služio je u grkokatoličkoj konkatedrali sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu arhijerejsku liturgiju sv. Bazilija Velikog za mir u Ukrajini o drugoj obljetnici početka rata i agresije na Ukrajinu, izvijestila je Križevačka eparhija.

Proslavljen Dan Križevačke eparhije

Na blagdan sveta Tri hijerarha Bazilija Velikoga, Grgura Bogoslova i Ivana Zlatoustoga, zaštitnika Križevačke eparhije, u utorak 30. siječnja Križevačka eparhija proslavila je Dan eparhije. Svečanu arhijerejsku liturgiju u Katedrali Presvete Trojice u Križevcima s početkom u 18 sati služio je križevački vladika Milan Stipić, u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom i metropolitom Draženom Kutlešom te drugim biskupima i svećenicima.

Proslava sv. Antuna Velikog u grkokatoličkoj župi Kašt

U nedjelju koja se u grkokatoličkom obredu naziva Nedjelja o cariniku i farizeju, 21. siječnja, i koja spada u pripremne nedjelje pred Svetu četrdesetnicu (Veliki post), župa Kašt proslavila je naslovnika svoje crkve sv. Antuna Velikog koji se liturgijski slavi 17. siječnja. Tom je prigodom križevački vladika Milan Stipić služio arhijerejsku liturgiju sv. Ivana Zlatoustog.

Proslava Božića u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

U grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima svečano je proslavljena svetkovina Rođenja Gospoda našega Isusa Krista po tijelu - Božić u ponedjeljak 25. prosinca. Svečana bogoslužja služio je križevački vladika Milan Stipić, izvijestila je Križevačka eparhija.

1 2 3 7