Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizevacki-vladika-milan-stipic

54. sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine

Biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine, pod presjedanjem zagrebačkog nadbiskupa metropolita kardinala Josipa Bozanića, održali su svoju 54. sjednicu u ponedjeljak 12. prosinca u Biskupskome ordinarijatu u Varaždinu.

Vladika Stipić pohodio Ukrajinu povodom Dana ukrajinskih branitelja

Križevački vladika Milan Stipić pohodio je u petak 15. listopada, kada Grkokatolička Crkva u Ukrajini slavi blagdan Pokrova presvete Bogorodice, a koji je ujedno i Dan ukrajinskih branitelja, Župu Pokrova presvete Bogorodice u mjestu Makarevo u Zakarpatskoj Ukrajini, izvijestila je Križevačka eparhija.

Grkokatolički pastoralni susret u Vukovaru

Križevački vladika Milan Stipić susreo se u četvrtak 16. lipnja 2022. s vjernicima grkokatolicima Vukovarsko-srijemske županije, Ukrajincima i Hrvatima podrijetlom sa Žumberka, te s novopridošlim izbjeglicama iz Ukrajine koji borave u tom kraju.

Proslavljen naslovni blagdan grkokatoličke katedrale Presvete Trojice

Na Duhovski ponedjeljak, kada Grkokatolička Crkva slavi blagdan Presvete Trojice, 6. lipnja proslavljen je naslovni blagdan Katedrale Presvete Trojice u Križevcima. Svečanu arhijerejsku liturgiju služio je križevački vladika Milan Stipić, izvijestili su iz Križevačke eparhije.

1 2 3 5