Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizevacki-vladika

Vladika Milan Stipić u Ljubljani služio liturgiju za mir u Ukrajini

Povodom prve obljetnice početka rata u Ukrajini, na prvu nedjelju Velikoga i časnoga posta svete Četrdesetnice, 26. veljače, križevački vladika Milan Stipić je u crkvi sv. Jerneja u Ljubljani služio arhijerejsku liturgiju za mir u Ukrajini i za sve poginule u toj ratnoj agresiji.

Liturgija za mir u Ukrajini

Križevački vladika Milan Stipić služio je u petak, 24. veljače, svetu liturgiju za mir u Ukrajini i potom molitveni spomen (Panihidu) za sve poginule u ratu u Ukrajini u kapeli pastoralnog centra Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Zagrebu.

Proslavljen Dan Križevačke eparhije

Križevačka grkokatolička eparhija je 30. siječnja svečano proslavila svoj Dan eparhije - blagdan svojih nebeskih zaštitnika – sveta tri hijerarha, biskupa i crkvenih otaca Bazilija Velikoga, Grgura (Nazijanskog) Bogoslova i Ivana Zlatoustoga.

Vladika Stipić služio liturgiju na svetkovinu Božića

Svečanim bogoslužjima u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima proslavljen je Božić − svetkovina rođenja Gospoda i Boga i Spasitelja našega Isusa Krista, kako se ta svetkovina naziva u liturgijskim knjigama Grkokatoličke Crkve.

Vladika Stipić pohodio Ukrajince u Korenici

Zahvaljujući susretljivosti Gospićko-senjske biskupije i župnika don Milana Čančara, na predbožićnu Nedjelju svetih otaca, 18. prosinca 2022., u župnoj crkvi sv. Jurja, mučenika, u Korenici, biskup križevački Milan Stipić služio je Božansku liturgiju sv. Ivana Zlatoustoga, zajedno s o. Mihajlom Simunovićem, katedralnim župnikom križevačkim i o. Olegom Hirnjakom, svećenikom iz Ukrajine, na kojoj su se okupile brojni izbjeglice iz Ukrajine koji koji sada borave na tom području.

1 2 3 4