Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizevci

Darovi za štićenike Dječjeg doma sv. Marka Križevčanina

Dječji dom sv. Marka Križevčanina kojeg u Križevcima vode bazilijanke u subotu 7. prosinca posjetila je modna dizajnerica Kristina Jelenić Burja koja je u suradnji s Žumberačkim vikarijatom odlučila u predbožićno vrijeme darovati štićenike doma.

Održan 11. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ u Križevcima

U velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima u subotu 7. prosinca održana je završna svečanost 11. Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ na kojoj su, nakon što je prethodno proveden natječaj, dodijeljene nagrade, više je književnih radova javno izvedeno te je predstavljen zbornik najuspjelijih radova „Put u Srce“. Riječ je o jedinom nacionalnom književnom natječaju i susretu za književnost protkanu kršćanskim vrednotama u kratkim književnim žanrovima: poeziji, kratkoj priči, putopisu, eseju i monodrami.

Organizacija proslave 250. obljetnice uspostave Križevačke eparhije

Konstituirajuća sjednica Prezbiterskog vijeća Križevačke eparhije održana je u srijedu 6. studenoga u Križevcima. Na sjednici kojoj je predsjedao apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić sudjelovali su i biskupski vikari, dekani te izabrani članovi vijeća.

Križevci: 400 godina od mučeničke smrti sv. Marka Križevčanina

Na svetkovinu sv. Marka Križevčanina 7. rujna svečano misno slavlje u 11 sati u središtu Križevaca na Trgu Josipa Jurja Strossmayera predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Prijenos mise može se poslušati u programu Hrvatskoga katoličkog radija. Urednica prijenosa je Snježana Kirinić Grubić.

Nadbiskup Vasil predvodi slavlje u Križevcima

U petak 6. rujna, uoči blagdana sv. Marka Križevčanina, koji grkokatolici posebno svečano slave, u katedrali Presvete Trojice u Križevcima svečanu arhijerejsku liturgiju u 19 sati, zajedno s apostolskim administratorom Milanom Stipićem, križevačko-bjelovarskim biskupom Vjekoslavom Huzjakom i klerom Križevačke eparhije, služit će nadbiskup Cyril Vasil, DI, tajnik Kongregacije za Istočne Crkve iz Rima.

Dan bl. Gracija iz Mula u Križevcima

Prigodnim uvodnim programom te misnim slavljem u čast bl. Gracija iz Mula koje je predvodio župnik župe sv. Mirka u zagrebačkim Šestinama mr. sc. Robert Šreter, dramsko-scenskom igrom posvećenom bl. Graciji iz Mula te radionicama za djecu s temom hrvatskih svetaca i blaženika, u subotu 25. svibnja održan je program trećega dana 11. Dana hrvatskih svetaca i blaženika.

1 2 3