Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizevci

Križevci: 400 godina od mučeničke smrti sv. Marka Križevčanina

Na svetkovinu sv. Marka Križevčanina 7. rujna svečano misno slavlje u 11 sati u središtu Križevaca na Trgu Josipa Jurja Strossmayera predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Prijenos mise može se poslušati u programu Hrvatskoga katoličkog radija. Urednica prijenosa je Snježana Kirinić Grubić.

Nadbiskup Vasil predvodi slavlje u Križevcima

U petak 6. rujna, uoči blagdana sv. Marka Križevčanina, koji grkokatolici posebno svečano slave, u katedrali Presvete Trojice u Križevcima svečanu arhijerejsku liturgiju u 19 sati, zajedno s apostolskim administratorom Milanom Stipićem, križevačko-bjelovarskim biskupom Vjekoslavom Huzjakom i klerom Križevačke eparhije, služit će nadbiskup Cyril Vasil, DI, tajnik Kongregacije za Istočne Crkve iz Rima.

Dan bl. Gracija iz Mula u Križevcima

Prigodnim uvodnim programom te misnim slavljem u čast bl. Gracija iz Mula koje je predvodio župnik župe sv. Mirka u zagrebačkim Šestinama mr. sc. Robert Šreter, dramsko-scenskom igrom posvećenom bl. Graciji iz Mula te radionicama za djecu s temom hrvatskih svetaca i blaženika, u subotu 25. svibnja održan je program trećega dana 11. Dana hrvatskih svetaca i blaženika.

Dan šibenskih svetaca na 11. danima hrvatskih svetaca i blaženika

Pretprogramom i misom koju je u čast šibenskih svetaca (Nikola Tavelić, Klara Žižić, Ante Antić) predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić te okruglim stolom „Sveci – hrvatski turistički brand?“ u Križevcima su u petak 24. svibnja nastavljeni 11. dani hrvatskih svetaca i blaženika.

Održan 8. „Dječji Kranjčić“ u Križevcima

U Hrvatskom domu u Križevcima u subotu 13. travnja održana je završna svečanost 8. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Tema ovogodišnjega natječaja bila je učitelj, učiteljica, škola. Na natječaj je pristiglo 213 književnih te 163 likovna rada iz ukupno 74 škola s područja cijele Republike Hrvatske.

1 2