Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizevci

Izlet zagrebačkih sjemeništaraca za Međunarodni praznik rada

Sjemenišna zajednica Nadbiskupijske klasične gimnazije s pravom javnosti sa zagrebačke Šalate uputila se na izlet u Gornju Rijeku, rodno mjesto sjemenišnog duhovnika vlč. Luke Premelča u ponedjeljak, 1. svibnja, kada Crkva slavi spomendan sv. Josipa Radnika, a u Republici Hrvatskoj je državni praznik i neradni dan.

Homilija nuncija Lingue na Danima Pokreta fokolara

Homilija apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue na liturgiji slavljenoj u katedrali Presvete Trojice u Križevcima u subotu 29. travnja 2023., na Danima Pokreta fokolara kojim se obilježava 30. obljetnica sporazuma Djela Marijina i Križevačke eparhije.

Počeli Dani pokreta fokolara u Križevcima

Prigodnim programom i grkokatoličkom liturgijom u subotu 29. travnja 2023. počeli su Dani pokreta fokolara kojima se obilježava 30. obljetnica prisutnosti Pokreta fokolara u Križevcima.

Održan 12. „Dječji Kranjčić“ u Križevcima

Završna svečanost 12. Susreta hrvatskoga dječjeg duhovnog stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj održana je u subotu 29. travnja 2023. u Hrvatskom domu u Križevcima.

Svečana arhijerejska liturgija i izložba o Boki kotorskoj u Križevcima

Križevački vladika Milan Stipić služio je u nedjelju 24. po Duhovima, 20. studenoga arhijerejsku liturgiju u katedrali Presvete Trojice u Križevcima u zajedništvu s više svećenika i đakona. Nakon liturgije vladika je otvorio izložbu o spomeničkoj i kulturnom baštini Hrvata u Boki kotorskoj.

“Povijest Pavlinskog samostana u Križevcima”

Iz tiska je izašla monografija “Povijest Pavlinskog samostana u Križevcima” dr. sc. Dejana Pernjaka u izdanju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavoda za znanstvenoistraživački rad Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

1 2 3 7