Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizevci

Maestro Ozren Bogdanović primio apostolski blagoslov 

U prigodi dvadeset godina glazbenog i religijskog života u crkvi, papa Franjo uputio je apostolski blagoslov i čestitku križevačkom dirigentu, orguljašu i regensu chori grkokatoličke katedrale maestru Ozrenu Bogdanoviću. 

Duhovne vježbe svećenika Križevačke eparhije

Od 1. do 3. rujna svećenici, đakoni, monasi i bogoslovi Križevačke eparhije na čelu s apostolskim administratorom mons. Milanom Stipićem, sudjelovali su na godišnjim duhovnim vježbama koje je u Križevcima predvodio župnik iz Slavonskog Broda Robert Farkaš.

Filmom o sv. Nikoli Taveliću završeni 12. dani hrvatskih svetaca i blaženika

Dokumentarnim filmom „Život je darovan“ o prvom hrvatskom svecu Nikoli Taveliću, misnim slavljem koje je predvodio rektor Nacionalnog svetišta sv. Nikole iz Šibenika fra Ivan Bradarić, te predstavljanjem slike i pjesme s video-spotom u svečevu čast u križevačkoj su župnoj crkvi Sv. Ane u nedjelju 31. svibnja završeni 12. dani hrvatskih svetaca i blaženika. Tom je svečanošću proslavljen jubilej 50. obljetnice kanonizacije sv. Nikole Tavelića.

Završen „Dječji Kranjčić“ u Križevcima

Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevaca i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ u subotu 25. travnja objavili su rezultate natječaja na 9. susretu hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj te su javnosti predali zbornik najuspjelijih radova „Stijena mog života“.

Tanzanijski biskup mons. Prosper Balthazar Lyimo pohodio Križevce

Mons. Prosper Balthazar Lyimo, pomoćni biskup Nadbiskupije Arusha iz Tanzanije, pohodio je u utorak, 18. veljače Križevce i križevačku grkokatoličku katedralu Presvete Trojice. Biskupa je primio domaćin mons. Milan Stipić, apostolski administrator Križevačke eparhije zajedno sa župnikom o. Mihajlom Simunovićem.

1 2 3 4