Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizic

Svetkovina Velike Gospe na Krasnu  

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavio je slavlje svetkovine Uznesenja BDM u središnjem marijanskom svetištu Gospićko-senjske biskupije Krasnom, u suslavlju petnaestak svećenika Gospićko-senjske biskupije i Riječke metropolije, među kojima čuvara svetišta Stipu Zebu. 

Vigilija Velike Gospe u župi Oštarije

Župa Oštarije pripremala se na proslavu svetkovine Velike Gospe ili „Velike Maše“ duhovnom obnovom koju je od 10. do 13. kolovoza predvodio o. Marko Glogović, pavlin iz Svetica kraj Ozlja.

Veliki četvrtak u Gospiću

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je na Veliki četvrtak, 9. travnja, Misu Večere Gospodnje u gospićkoj katedrali, koju su vjernici mogli pratiti putem izravnog prijenosa na biskupijskoj Facebook stranici.

Pepelnica u gospićkoj katedrali

Župljani Gospića proslavili su 26. veljače Pepelnicu ili Čistu srijedu misom koju je u katedrali punoj, posebno mladih i djece, predvodio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, a koncelebrirali su kancelar i tajnik Mišel Grgurić te domaći župnik Mario Vazgeč.

Biskup Križić predvodio središnje slavlje na svetkovinu sv. Vlaha u Dubrovniku

Središnje pontifikalno euharistijsko slavlje u Dubrovniku  na svetkovinu dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha, 3. veljače, predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Misa je slavljena ispred dubrovačke katedrale u koncelebraciji desetorice (nad)biskupa i sedamdesetak svećenika, brojnih redovnica i redovnica, hodočasnika iz drugih župa kao i iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, brojnih vjernika štovatelja sv. Vlaha. 

1 2 3 4