Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizic

Veliki četvrtak u Gospiću

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je na Veliki četvrtak, 9. travnja, Misu Večere Gospodnje u gospićkoj katedrali, koju su vjernici mogli pratiti putem izravnog prijenosa na biskupijskoj Facebook stranici.

Pepelnica u gospićkoj katedrali

Župljani Gospića proslavili su 26. veljače Pepelnicu ili Čistu srijedu misom koju je u katedrali punoj, posebno mladih i djece, predvodio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, a koncelebrirali su kancelar i tajnik Mišel Grgurić te domaći župnik Mario Vazgeč.

Biskup Križić predvodio središnje slavlje na svetkovinu sv. Vlaha u Dubrovniku

Središnje pontifikalno euharistijsko slavlje u Dubrovniku  na svetkovinu dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha, 3. veljače, predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Misa je slavljena ispred dubrovačke katedrale u koncelebraciji desetorice (nad)biskupa i sedamdesetak svećenika, brojnih redovnica i redovnica, hodočasnika iz drugih župa kao i iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, brojnih vjernika štovatelja sv. Vlaha. 

Fabijanova u Otočcu

U povodu blagdana sv. Fabijana i Sebastijana, suzaštitnika  Župe Otočac, i Dana grada Otočca te zaštitnika Gacke doline svečanu koncelebriranu misu predvodio je 20. siječnja gospićko-senjski biskup Zdenko Križić s više desetaka svećenika.

Biskup Križić: Farizejstvo je stalna duhovna prijetnja

Duhovne vježbe vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola Gospićko-senjske biskupije u Pastoralnom centru „Marija Majka Crkve“ u Mukinjama na Plitvicama od 25. do 27. listopada vodio je o. Ivan Dominik Iličić, a zaključnu misu sa sudionicima predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

1 2 3