Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizic

Biskup Križić predvodio središnje slavlje na svetkovinu sv. Vlaha u Dubrovniku

Središnje pontifikalno euharistijsko slavlje u Dubrovniku  na svetkovinu dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha, 3. veljače, predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Misa je slavljena ispred dubrovačke katedrale u koncelebraciji desetorice (nad)biskupa i sedamdesetak svećenika, brojnih redovnica i redovnica, hodočasnika iz drugih župa kao i iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, brojnih vjernika štovatelja sv. Vlaha. 

Fabijanova u Otočcu

U povodu blagdana sv. Fabijana i Sebastijana, suzaštitnika  Župe Otočac, i Dana grada Otočca te zaštitnika Gacke doline svečanu koncelebriranu misu predvodio je 20. siječnja gospićko-senjski biskup Zdenko Križić s više desetaka svećenika.

Biskup Križić: Farizejstvo je stalna duhovna prijetnja

Duhovne vježbe vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola Gospićko-senjske biskupije u Pastoralnom centru „Marija Majka Crkve“ u Mukinjama na Plitvicama od 25. do 27. listopada vodio je o. Ivan Dominik Iličić, a zaključnu misu sa sudionicima predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Sestre Presvetoga Srca Isusova slavile u Gospiću

Sestre Presvetoga Srca Isusova koje djeluju u samostanu i župi Otočac svečano su u petak 28. lipnja proslavile svetkovinu Presvetog Srca Isusova zajedno sa sestrama koje djeluju u biskupskom domu u Gospiću.

Svetkovina Duhova u Gospiću

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je u nedjelju 9. lipnja u gospićkoj katedrali Navještenja BDM euharistijsko slavlje u tijeku kojega je podijelio sakrament potvrde sedamdeset i osmero kandidata iz gospićke župe.

Bijela nedjelja u Gospiću

Na Bijelu nedjelju, 28. travnja, gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, u koncelebraciji kancelara i tajnika Mišela Grgurića, župnika Marija Vazgeča, kapelana vojne kapelanije bl. Alojzije Stepinac u Karlovcu Ivana Blaževca, predvodio je u gospićkoj katedrali misno slavlje pod kojim je krstio osmero djece gospićke katedralne župe Navještenja BDM.

Misa Večere Gospodnje u gospićkoj katedrali

Na Veliki četvrtak, 18. travnja, Misu Večere Gospodnje, kao obljetnicu Isusove prve mise, ustanovljenja Euharistije, sakramenta svetog reda i Posljednje večere koju je blagovao sa svojim učenicima u gospićkoj katedrali predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

1 2 3