Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kta

Nadbiskup Puljić o pohodu Banjoj Luci i biskupu Komarici

Glavni urednik Katoličke tiskovne agencije mons. Ivo Tomašević razgovarao je s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem, koji mu je svojedobno bio profesor i rektor, o njegovu pohodu Banjoj Luci i biskupu Franji Komarici 15. srpnja. Razgovor objavljen na mrežnim stranicama KTA prenosimo u cijelosti.

Nadbiskup Puljić o završenom susretu „Sredozemlje – granica mira“ u Bariju

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić sudjelovao je na susretu biskupa mediteranskih zemalja koji je, u organizaciji Talijanske biskupske konferencije, od 19. do 23. veljače održan u talijanskom gradu Bariju pod geslom „Sredozemlje – granica mira“. O radnom dijelu susreta, na kojem je sudjelovalo 59 delegata biskupskih konferencija iz 20 zemalja s područja Sredozemlja, govorio je za Katoličku tiskovnu agenciju.

Beogradski nadbiskup Hočevar o susretu biskupa mediteranskih zemalja

Na kraju susreta biskupa mediteranskih zemalja koji je, u organizaciji Talijanske biskupske konferencije, održan od 19. do 23. veljače u talijanskom gradu Bariju pod geslom „Sredozemlje – granica mira“, svoj osvrt za Katoličku tiskovnu agenciju BK BiH da je beogradski nadbiskup Slobodan Hočevar.

Osvrt biskupa Rogića na susret „Sredozemlje – granica mira“ u Bariju

Šibenski biskup Tomislav Rogić zajedno s predsjednikom HBK nadbiskupom Želimirom Puljićem sudjelovao je, kao delegat Hrvatske biskupske konferencije, na susretu biskupa mediteranskih zemalja koji je, u organizaciji Talijanske biskupske konferencije od 19. do 23. veljače održan u talijanskom gradu Bariju pod geslom: „Sredozemlje – granica mira“. O radnom dijelu susreta, u subotu 22. veljače biskup Rogić iznio je svoj osvrt za Katoličku tiskovnu agenciju.

Damašćansko siro-katolički nadbiskup Battah Youhann Jihad o stanju Crkve u Siriji

Na susretu biskupa mediteranskih zemalja, koji se održava od 19. do 23. veljače u talijanskom gradu Bariju, sudjeluje i siro-katolički nadbiskup iz glavnog grada Sirije Damaska mons. Battah Youhann Jihad. Za Katoličku tiskovnu agenciju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine govorio je o svojoj patrijarhalnoj antiohijskoj Crkvi u Siriji, ujedinjenoj s Katoličkom Crkvom od 1783. godine.