Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kuba

Papa izrazio sućut i blizinu žrtvama požara na Kubi

Papa Franjo uputio je brzojav sućuti u povodu požara kod naftnoga skladišta u Matanzasu na Kubi predsjedniku Kubanske biskupske konferencije i biskupu Holguína Emiliju Arangurenu Echeverriji, prenosi Vatican News.

Papa: „Nemam namjeru dati ostavku, ne u ovome trenutku“

U intervjuu za uslugu ViX streaming medijske kuće Televisa Univision, papa Franjo govorio je o svom zdravlju i mogućnosti podnošenja ostavke, kao i o pandemiji, ratu u Ukrajini te borbi protiv zlostavljanja maloljetnika, prenosi 12. srpnja Vatican News.

Kuba: Novi napad na župnu kuću kritičara režima

Nepoznate osobe ponovno su 16. siječnja napale župnu kuću u mjestu Vertientes u kubanskoj provinciji Camagüey zbog svećenika Rolanda Montesa de Oca koji je kritičan prema Vladi, prenosi Vatican News pisanje mjesnih medija.

Treba nam ekologija srca

Papa Franjo predmolio je na Trgu svetog Petra u Vatikanu u nedjelju 18. srpnja molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i tom prigodom uputio nagovor koji prenosimo u cijelosti.

Papina sućut povodom smrti kardinala Ortege

Papa Franjo poslao je brzojav sućuti havanskom nadbiskupu Juanu de la Caridadu Garciji Rodriguezu u povodu smrti umirovljenoga nadbiskupa kardinala Jaimea Ortege Alamina, koji je preminuo 26. srpnja u Havani u 83. godini života.

1 2